Erdoğan sözünü verdiği hastanenin açılışına gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan sözünü verdiği hastanenin açılışına gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2015 15:24

TOKİ, Somali'ye inşa edeceği tam teşekküllü 200 yataklı Türk hastanesi için Şubat 2012'de ihaleyi gerçekleştirmişti. Erdoğan, 2011'deki Somali ziyareti sırasında söz verdiği ve Türkiye'nin desteğiyle inşa edilen başta hastane olmak üzere çok sayıda yatırımın açılışını yapacak.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan olduğu dönemde, son 60 yılın en büyük kuraklığının yaşandığı Somali'ye 2011 yılında yaptığı ziyaret sonrasında, açlık ve kuraklık krizini çözmek için bu ülkeye öncelikli olarak insani yardım malzemeleri gönderen Türkiye, kalıcı çözümler içeren orta ve uzun vadeli projeleri de uygulamaya koymuştu.

2011’DE SOMALİ’DE BU ANLAR YAŞANMIŞTI

Erdoğan'ın görevlendirmesiyle Somali'de 200 yataklı hastane, konut, 40 derslikli hemşire meslek yüksekokulu, yollar, cami, pazar yeri gibi temel tesislerin yapımı konusunda çalışmaları başlatan TOKİ, Türkiye'nin hibesi olarak inşa edilecek hastane için ihaleyi 2012 yılında yaptı.

TOKİ'nin Bilkent'teki merkezinde gerçekleştirilen ihaleye 9 firma katılmıştı.

Somali hastanesinde tek kişilik 17 oda, 4 kişilik 34 oda, 3 kişilik ve 5 kişilik birer oda yer alıyor. Yoğun bakım üniteleri, müşahede birimleri, yataklı servislerdeki yataklarla birlikte hastanedeki yatak sayısı ise 200.

Haberin Devamı

2012'de gerçekleşen ihale sonrasında inşaata hızla başlandı. Erdoğan, Somali'de 2012'de ihalesi yapılan başta hastane olmak üzere Türkiye'nin desteğiyle inşaatı tamamlanan çok sayıda yatırımın açılışını yapacak.

ERDOĞAN ÇİFTİ GÖZYAŞLARINI TUTAMAMIŞTI


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!