Ordu’da mermer ocağı için ağaç kesimine tepki

Güncelleme Tarihi:

Ordu’da mermer ocağı için ağaç kesimine tepki
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2015 14:35

ORDU’nun Kumru İlçesi’nde mermer ocağı ruhsatı verilen bölgede, Giresun Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin kontrolünde ağaçların kesilmesi, tepkiyle karşılandı.

Haberin Devamı

Ordu’nun Kumru İlçesi Akçadere mevkiinde işadamı Cengiz Dikici mermer ocağı açmak için Maden İşleri Genel Müdürlüğü’nden ruhsat aldı. Karayollarına ait konkasör şantiyesinin hemen yanında Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan kiralanan arazide tesis kurmak için çalışma başlatan Dikici, ’ÇED olumlu’ raporu da aldı. Yörede yaşayanlar ÇED raporuna itiraz ederek Ordu Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurdu. Mahkeme başvuruyu reddedince davacılar itiraz etti ve dosya Danıştay’a gitti.

Dava süreci henüz devam ederken Giresun Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler kontrolünde bölgede 50’ye yakın meşe ağacı kesildi. Daha çok ağaç kesileceği endişesi taşıyan yöre halkı, duruma tepki göstererek şantiye alanına gitti. Jandarmanın devreye girmesiyle çevreciler yatıştırılırken ağaç kesimine de ara verildi.

BÜTÜN RUHSATLARI ALINMIŞ

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu çalışmaların yürütüldüğü yerle ilgili her türlü izin ve ruhsatın alındığını söyledi. Vali Balkanlıoğlu, "Tamamının izinleri alınmış. Köylüler ’dava açtık davayı bekleyelim’ diyorlar. Tabi yürütmeyi durdurma kararı verilmedikçe dava açılması çalışmayı durdurmaz. Vatandaşın ruhsatı varsa, aldığı ruhsatın yerinde çalışma yapmasına hukuki bir engel olmazsa bizim karışmamız zor olur" dedi.

DİNAMİT KULLANILMAYACAK

Ağaç kesilen alanda çalışma yapacak olan firma sahibi Cengiz Dikici de konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Ağaç kesim işleminin Giresun Orman Bölge Müdürlüğü kontrolünde orman ekipleri tarafından gerçekleştiğini, üçüncü sınıf tabir edilen 50 ağacın kesildiğin belirten Dikici, "Sözleşme gereği kesilen ağacın 10 katını bölgeye dikeceğiz" dedi.

Cengiz Dikici, memleketine yatırım yapmak istediğini, burada 150 kadar kişiyi iş vereceğini belirterek, "Bloklar halinde mermer taşlar kesilecek. Herhangi bir patlayıcı madde veya dinamit kullanılmayacak. Tesis, Karayolları şantiye alanı içerisinde" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!