Kızılay'dan 'Zarrab' açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Kızılaydan Zarrab açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2015 17:36

Reza Zarrab’ı sosyal medya üzerinden eleştiren bir çalışanın işten atıldığı yönündeki iddiaların ardından Kızılay bir açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Kızılay’dan konuyla ilgili yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Türk Kızılay’ı 700 şubesi ve yaklaşık 5 bin profesyonel çalışanı ile Türkiye’nin en büyük, dünyanın ise sayılı yardım kuruluşlarından biridir. Böylesine büyük bir organizasyonun uyulması gereken ortak bir takım kurallardan uzak çalışması düşünülemez. Türk Kızılay’ı, yaptığı iş gereği toplumun her kesimine eşit mesafededir. Bunu da kurumda çalışmak isteyenlerle yaptığı iş sözleşmesine koymuştur. Haberde adı geçen kişinin de imzaladığı iş sözleşmesinin 16. Maddesi ‘Personel iş ve özel yaşamında gerek meslek ahlakıyla bağdaşmayan, gerekse işyerine doğrudan etkilemeyen ancak kamuoyunu rencide edici veya 3. Şahıslara karşı yüz kızartıcı eylem ve hakaretlerden kaçınacak ve işyerinin saygınlığını zedeleyebilecek hal ve tavırlar sergilememeye özen gösterecektir’ hükmü yer almaktadır. Toplumun geneli için Kan Bağışı Toplama hizmeti yürüten bir kişinin toplumun bir kesimine yönelik paylaşımlarda bulunması Kızılay ilkeleri ile bağdaşmamaktadır. Kendisi şifahi uyarılara rağmen bu yöndeki paylaşımlarını sürdürmüştür. Kızılay Genel Müdürlüğü bu sözleşme hükmüne ek olarak bir iç genelgeyle de sosyal medya kullanımı etik kurallarını tüm çalışanlarına duyurmuştur. Doğan Grubu da dahil tüm büyük şirket ve organizasyonlarda sosyal medya için benzer etik kurallar belirlemiştir.

HESAPLARI TAKİP EDİLMİYOR

Adı geçen kişinin iş akdinin feshedilmesi haber başlığında sözü edilen bağışla hiçbir şekilde bağlantılı değildir. Söz konusu bağış 23 Aralık 2014’te yapılmış, sözü edilen kişiye yönelik olarak Disiplin Kurulu ise 5 Kasım 2014’te toplanmıştır. Adı geçen kişinin sosyal medya hesaplarının takip edildiği de doğru değildir. Gelen bir şikayet üzerine herkese açık olan sosyal medya hesaplardan geriye dönük paylaşımlarına ulaşılmıştır. Türk Kızılay’ı, bu ay içinde yapılan bir araştırmaya göre Türkiye’nin en beğenilen ve güvenilen yardım kuruluşu çıkmıştır. 5 bin kişinin çalıştığı bir organizasyonda her zaman rastlanabilecek bu tür gelişmelerin 147 yıllık Kurumu tarafmış gibi gösterecek bir algıyla habere konu etmek, en çok ihtiyaç sahiplerine zarar verecektir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!