Kumluca’da 2 ev heyelan nedeniyle boşaltıldı

Güncelleme Tarihi:

Kumluca’da 2 ev heyelan nedeniyle boşaltıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2015 15:37

ANTALYA’nın Kumluca İlçesi’nde 3 gün önce meydana gelen ve yer yer devam eden toprak kayması nedeniyle 2 ev boşaltıldı. Tarım alanları zarar gören üreticinin endişeli bekleyişi ise sürüyor.

Haberin Devamı

Kumluca’ya bağlı Güzören Mahallesi’nde geçen pazar akşam saatlerinde toprak kayması meydana geldi. Yaklaşık 200 dönüm alanda etkili olan heyelan tarım alanlarında hasara yolaçtı. Toprak kayması yer yer devam ederken, yaklaşık 300 metrelik çökme oldu. Toprak, önüne kattıklarıyla ilerleyişini sürdürürken, bölgede bulunan ve duvarında çatlaklar oluşan 2 ev tedbir amaçlı tahliye edildi.

Ev sahiplerinden 82 yaşındaki Mehmet Öztürk, yaşlı gözlerle ekmek teknesi sera ve zeytinlikte oluşan zararı seyrederken, "Afet Allah’tan geldi yapabilecek bir şey yok" dedi. Diğer ev sahibi 44 yaşındaki Ömer Öztürk de eşyaları komşulara, çocukları ise kardeşinin evine yerleştirdiğini söyledi. Yetkililerden yardım beklediğini kaydeden Öztürk, "3 gündür süren heyelan sebebiyle endişeli bekleyişimiz devam ediyor. Ektiğimiz arazimiz ve zeytinlik alanımız elimizden kayıp gitti. Evimizde ve çevresinde derin çatlaklar oluşmaya başlayınca evi tahliye etmek zorunda kaldık. Yapabilecek hiçbir şeyimiz yok. Sadece takdiri ilahi diyoruz. Tek sevincimiz canımıza bir şey olmadı" diye konuştu.

Bölge sakinlerinden Zekeriya Selçuk ise toprak kayması sonucu Kavuçuk Deresi içerisinde yaklaşık 80 metre genişliğinde ve 100 metre uzunluğunda yapay bir gölet oluştuğunu belirterek, ilerleyen dönemde oluşabilecek yağmurda biriken suyun taşma tehlikesi bulunduğunu vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!