Cemil Çiçek: Akrep akreptir

Güncelleme Tarihi:

Cemil Çiçek: Akrep akreptir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2015 12:19

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği 10. Konferansı'na katıldı. Konferansta bir konuşma yapan Cemil Çiçek, "Başta geçtiğimiz hafta Paris'te meydana gelenler ile Suriye, Irak, Lübnan, Yemen ve daha pek çok yerde gerçekleşen ve çok sayıda masum insanın hayatına kasteden tüm terörist saldırıları, terörist saldırılarda 40 binden fazla insanının kaybetmiş bir milletin ferdi olarak şiddetle kınıyorum" dedi.

Haberin Devamı

Çiçek, terörü önüne ve arkasına hiç bir sıfat getirmeye çalışmadan herkesin şiddetle kınamak durumunda olduğunu ifade ederek, "İnsanlığa karşı bir suçtur. Yüce Allaha ve onun peygamberleri olan Hz. Peygamberimiz, Hz. İsa'ya, Hz. Musa'ya inananlar olarak hepimizin dini inancının ortak noktası şiddeti, insanları öldürmeyi, kötülüğü, terörü reddetmesi ve ölümü değil hayat vermeyi hedeflemesidir. Bu itibarla dünyanın neresinde olursa olsun vahşi terörist eylemleri gerçekleştirenlerin her hangi bir dinle alakası olamaz. Bunlar öncelikle ismini, simgesini kullandıkları dinlere ve o dine inananlara zarar vermektedir" diye konuştu.

"BAZILARI HAYIR ÖRGÜTÜ GİBİ GÖSTERİLİRSE TERÖRE KARŞI TÜM İNSANLIK KAYBEDER"

Cemil Çiçek, Charlie Hebdo dergisine yapılan saldırının ardında Paris'te yapılan terör karşıtı yürüyüşe dikkat çekerek, "Paris'te ortaya çıkan tepki, Nijerya, Pakistan, Irak Suriye, Yemen, Lübnan ve diğer yerlerde ki terörist saldırılara karşı gösterilmiyorsa, burada bir sorun olduğunu hepimiz görmeliyiz. İnsanlık terörün her çeşidine karşı ortak bir karşı duruş ve ortak bir mücadele göstermediği sürece terör belasını alt etmek mümkün değildir. Bu ancak terör örgütlerine cesaret verir. Terör örgütleri arasında ayrım yapılıp, bazıları hayır örgütü gibi gösterilirse teröre karşı tüm insanlık kaybeder" dedi.

Haberin Devamı

"ÇİFTE STANDARTLI YAKLAŞIMINDAN ÇOK ACI ÇEKTİK"

Çiçek, Türkiye'nin uluslararası toplumun terör örgütü konusunda ayrımcılığında çok çektiğini ifade ederek, "Biz Türkiye olarak başta PKK terör örgütü olmak üzere uluslararası toplumun terör örgütü konusunda çifte standartlı yaklaşımından çok acı çektik. Bugün de terör örgütü konusunda insanlığın önünde ki en büyük sınamalardan birisi bu çifte standarttın aşılmasıdır. İkinci büyük tehlike ise yabancı düşmanlığı, ayrımcılık, ırkçılık ve bilhassa son dönemde yükseliş eğilimine girdiğini hep beraber gözlemlediğimiz İslam düşmanlığı ve nefret söyleminin yaygınlaşması ve artmasıdır" diye konuştu.

"HER HANGİ BİR DİNİN MENSUPLARINI TÖHMET ALTINDA BIRAKACAK AÇIKLAMALARDAN KAÇINMALARI GEREKİR"

Cemil Çiçek, Paris saldırılarının ardından tüm Müslümanları töhmet altında bırakacak açıklamaların kabul edilemeyeceğini ve terörle mücadeleye katkıda bulunmayacağını belirterek, "Teröristlerin isimlerinden kullandıkları simgelerden ve söylemlerden yola çıkılarak bir dinin mensupları suçlanamaz. Kamuoylarına hitap eden siyasetçilerin, aydınların, bilim adamalarının, din adamlarının, medya patronlarının ve basın mensuplarının söylem ve eylemlerinde çok dikkatli davranmaları her hangi bir dinin mensuplarını töhmet altında bırakacak açıklamalardan kaçınmaları gerekir. Aksi takdirde esasen terör eylemleriyle toplumda nefret ve korku yapmayı amaçlayan teröristlerin amaçlarına hizmet edilmiş olur" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"UNUTULMAMALIDIR Kİ AKREP, AKREPTİR"

Uluslararası toplum terörün her türüne karşı aynı kararlılıkla mücadele etmek zorunda olduğunu belirten Çiçek şunları söyledi:

"DEAŞ gibi şiddeti bir yöntem olarak bir diğer terör örgütü de 30 yılı aşkın süredir 40 binin üzerinde can kaybına yol açan PKK'dır. Suriye ve ırak topraklarında melce bulan, batıdan da önemli ölçüde destek bulan PKK da tıpkı DEAŞ gibi bir terör örgütüdür. Bu örgütün DEAŞ'a karşı savaştığını iddia ederek kendisine meşruiyet kazandırma çabalarına izin verilemez. Üzülerek belirtmeliyim ki uluslararası medya da ve uluslararası toplumun bazı mahfillerinde zaman zaman bu örgüte karşı yeni bir anlayış gerçekleştirilmeye çalışıldığı gözlenmektedir. Unutulmamalıdır ki akrep, akreptir. Fırsatı bulduğunda her zaman sokar."

Haberin Devamı

"TERÖR ÖRGÜTLERİ ARASINDA AYRIM YAPMAMALIDIR"

Çiçek, "Şiddeti veya şiddet yöntemini bir tehdit olarak kullanan, insanları katleden, uyuşturucu kaçakçılığı, haraç toplama, kara para aklama, insan kaçakçılığı, adam kaçırma gibi faaliyetlerle mevcudiyetini idame ettirmeye çalışan terör ve suç şebekelerini uluslararası toplum mazur görmemeli ve terör örgütleri arasında ayrım yapmamalıdır" dedi.

"KENDİ EVİMİZİN ÖNÜNÜ TEMİZLEMEMİZ GEREKMEKTEDİR"

Cemil Çiçek konuşmasının sonunda İslam dünyasının da dönüp kendisine bakması gerektiğini vurgulayarak, "Açık hava hapishanesine çevrilen Gazze'de birçoğu kadın ve çocuk 2 binden fazla insanı katledenleri kınamaktan kaçınarak bu katliamı yapan İsrail Devleti'nin güvenlik hakkından bahsedilmesi utanç verici bir ayıptır. Ancak bizlerinde dönüp kendimize bakmamız, eğitimden sağlığa, adaletten emniyete, kadın, aile ve çocuğa kadar, Müslümanlar olarak bireysel ve toplumsal hayatımıza çeki düzen vermemiz, deyim yerindeyse 'kendi evimizin önünü temizlememiz gerekmektedir" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!