Tabeladan Başbakan

Güncelleme Tarihi:

Tabeladan Başbakan
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2015 02:39

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kamu görevlilerinin yolsuzlukla mücadele konusunda ihbarda bulunmaları halinde taltif edileceklerini açıklayan Başbakan Ahmet Davutoğlu’na, “Önce başkanlığı altında toplanmak zorunda kaldığın Recep Tayyip Erdoğan, sonra da çevrende dolaşan rüşvet yuvalarına dönüp bakmalısın, gücün yetiyorsa, gözün kesiyorsa, ciğerin varsa bunlarla ilgili gereğini yaparsın” çağrısında bulundu. Bahçeli partisinin grup toplantısında özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

VİDALARINI SIKTI

“Davutoğlu, ortaokul 1’inci sınıftayken okuldan babasının dükkânına giderken bir hana girmiş ve yerde 50 lira bulmuştur. Ardından, bütün dükkânları tek tek gezmiş, para düşüren var mı diye tüm esnafa sual yöneltmiş. Davutoğlu, bıyığı yeni terlediği zamanlarda faziletli bir davranış sergilemiştir. Handa bulduğu 50 lira için kaygılanan Davutoğlu, aynı hassasiyeti acaba yolsuzluk karanlığına gömülen dört eski bakan hakkında niçin gösterememiştir? Yoksa büyüdükçe namuslu olmanın çizgisinden çıkmış, kanunsuzluğun pençesine mi düşmüştür? Erdoğan, Davutoğlu’nun şeffaflık paketini ağır şekilde eleştirmiş, Başbakan’ın vidalarını sıkmıştır.

SARAY DARBESİ

Erdoğan, resmen ‘saray darbesi’ yapmıştır. Allah hiç kimseyi Davutoğlu’nun durumuna düşürmesin, böyle bir küçülmeye, irtifa kaybına uğratmasın. Erdoğan, dilinin altındaki baklayı tam manasıyla çıkartarak başkanlık sistemine ihtiyaç olduğunu ileri sürmüştür. Başbakan bu sözleri sineye çekmiş, içindeki öfke dalgasını belli etmeden, sanıyorum yumruğunu sıkarak istemeden de olsa uysal ve munis bir maske takmıştır. Artık 62’nci Hükümet tam anlamıyla mevta olmuş, sadece iktidar oyunu oynayan iradesiz, etkisiz, kifayetsiz zihniyetle teslimiyetin derin çukuruna çam gibi devrilmiştir. Gölgeden ve tabeladan ibaret bir Başbakan olan Davutoğlu’nun, Erdoğan’ın yanı başında otururken yüzü asılmıştır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!