İçişleri Bakanlığı'ndan Cizre açıklaması: Polis kusurlu olabilir

Güncelleme Tarihi:

İçişleri Bakanlığından Cizre açıklaması: Polis kusurlu olabilir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2015 00:34

ŞIRNAK’ın Cizre ilçesinde son bir ayda 6 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili görevlendirilen mülkiye müfettişlerinin ilk tespitleri dikkat çekici.

Haberin Devamı

14 Ocak Çarşamba günü başından vurularak öldürülen Nihat Kazanhan’ın (12) ölümüyle ilgili olay yerindeki güvenlik görevlilerinden bazılarının kusurlu olabileceği belirtildi. İçişleri Bakanlığı’nın yazılı açıklaması şöyle:
“Konu ile ilgili olay yerinde çatışma olmadığına ilişkin yerel makamlardan alınan ilk bilgiler kamuoyuyla paylaşıldı. Ayrıca, Bakanlığımız tarafından olayın aydınlatılması için mülkiye müfettişleri görevlendirilmiştir. Müfettişlerin ilk tespitlerine göre, olay yerinde bulunan aracın içindeki güvenlik görevlilerinden bazılarının olayda kusurlu olabileceği değerlendirilmektedir. Konu ile ilgili soruşturma bütün yönleri ile devam etmektedir.”
İçişleri Bakanı Efkan Ala, olaydan sonra yaptığı açıklamada polisin silah kullanmadığını belirterek, “Orada polis, güvenlik güçleri gaz kullanmamış bugün herhangi bir silah kullanmamış ama bir şekilde bu çocuğumuz orada vefat etmiş. Bu soruşturulacak tabii” demişti. Başbakan Davutoğlu da bir gün sonra yaptığı açıklamada, “Çocuğumuz ile ilgili, emniyet görevlilerinin kurşunları ile öldürülmesi söz konusu değil. Ne fiili bir müdahale ne gaz kullanımı söz konusu oldu” ifadelerini kullanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!