8. yıl pankartı

Güncelleme Tarihi:

8. yıl pankartı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2015 02:09

8. yıl pankartıHrant Dink, öldürülmesinin 8’inci yılında, binlerce kişinin Taksim’den Şişli’deki Agos gazetesi önüne dek yaptığı yürüyüşle anıldı.

Haberin Devamı

Hrant Dink’i anma yürüyüşü için saat 13.00’te binlerce kişi Gezi Parkı’nın önünde toplandı. Kalabalık “Öldür diyenler yargılansın”, “Hepimiz Hrantız hepimiz Ermeniyiz”, “Hrant için adalet için” ve “Katil devlet hesap verecek” sloganları attı. Hrant Dink’in eşi Rakel Dink de korteje katıldı. 13.30’da yürüyüşe geçen kortejin önünde Hrant Dink’in gözlerinin fotoğraflarını taşıyan 5 kişi yürüdü. Hemen ardında da “1915’ten Hrant’a soykırım sürüyor” yazan bir pankart taşındı. Yürüyüş öncesi Dink’in öldürüldüğü noktaya karanfil bırakılırken, gazete binasına da Dink’in fotoğrafının bulunduğu “Buradayız Ahparig. 8. Yıl” ve “Yüzleşin Hrant’la, soykırımla” yazılı pankartlar asıldı. Gazete önündeki anma törenine HDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve CHP Milletvekili Şafak Pavey’in de aralarında bulunduğu siyasetçiler, Cumartesi Anneleri ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu katıldı. Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm ve babası Sami Elvan da anmadaydı. Trabzonspor atkıları taşıyan bir grup da “Trabzon faşizme mezar olacak” sloganlarıyla yürüdü.

Haberin Devamı

HÂLÂ BU KALDIRIMDA

‘Hrant’ın Arkadaşları’ adına konuşan Yazar Murathan Mungan özetle şunları söyledi: “Hrant Dink’in ölüsü, gerçek hikâyesi aydınlatılmamış bir cinayetin kurbanı olarak hâlâ bu kaldırımda yatıyor. Adı ‘faili meçhul’ ama kendisi ‘faili belli’ onca cinayetin işlendiği bu ülkenin değişmeyen kara gerçeği, bizi her seferinde aynı sözleri tekrara mahkûm ediyor.”

ANKARA’DA ANMAYA MÜDAHALE

Ankara’da bir grup, Sakarya Caddesi’nde toplanarak Adalet Bakanlığı’na yürümek istedi. Milli Müdafaa Caddesi’nde grubun önünü kesen polis, “gruptan bazı kişilerin, Adalet Bakanlığına siyah çelenk bırakmalarına müsaade edileceğini” belirterek, kalabalığın dağılmasını istedi. Gruptakilerin bunu kabul etmemesi üzerine polis, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. 5 kişi gözaltına alındı.
İzmir, Bursa, Eskişehir, Tunceli, Muğla, Antalya ve Gaziantep’te de anma yürüyüş ve gösterileri düzenlendi. Malatya’daki yürüyüş sırasında ise elindeki silahı arkadaşına vermeye çalışan bir genç gözaltına alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!