Yeşilay’ın iki yeni ‘düşmanı’

Güncelleme Tarihi:

Yeşilay’ın iki yeni ‘düşmanı’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2015 02:09

Geleneksel olarak tütün, alkol ve madde bağımlılığı ile mücadele eden Yeşilay, ‘düşmanlar’ arasına teknoloji bağımlılığı ve fuhuşu da ekledi.

Haberin Devamı

Yeşilay Cemiyeti, bir vakıf kurdu. Vakfın kuruluş kararı önceki gün Resmi Gazete’de yayınlandı. 3 milyon liralık mal varlığı ile kurulan vakfa, her yıl bütçeden kaynak aktarılacak. Vakfın 2015 ödeneği 15 milyon lira olacak ve tutar her yıl yeniden değerleme oranında artacak. Tütün, alkol ve madde bağımlılığına karşı savaşan Yeşilay, teknoloji ve kumar bağımlılığı ile fuhuşu da mücadele alanları arasına ekledi. Konuyla ilgili bilgi vermeyen Yeşilay yönetiminin fuhuş bağımlılığı ile mücadelede izleyeceği yol ise merak konusu.

CHP’DEN ‘UYARI’

CHP Milletvekili, eski Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Aytun Çıray, fuhuşun mücadele edilmesi gereken bir konu olduğunu belirtse de şu uyarıda bulundu: “Fuhuş, çoğu zaman bir alkol ya da uyuşturucu gibi bağımlılık sonucu ortaya çıkan bir mesele değildir. En temel gerekçesi ekonomik ve ahlaki çöküştür. Yeşilay’ın amacı zararlı alışkanlıklardan korumak. Fuhuşu alışkanlık yapan maddeler kapsamına sokarlarsa bu teşhis hatası olur.”

Haberin Devamı

‘ONLARIN İŞİ DEĞİL’

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Beyazıt İlhan ise Sağlık Bakanlığı’nın alkol ve madde bağımlılığı gibi tedavilerde Yeşilay ve bunun gibi yapıları öne çıkardığını söyleyerek, şu itirazda bulundu: “Tütün ve alkol mücadelesinde bakanlık çok daha aktif rol almalı. Bunu yaparken de üniversiteler, uzman kuruluşları TTB’yi işin içine katması şart. Hem bunu yapmayıp hem de Yeşilay’ın fonksiyonları içinde olmayan bir maddeyi ekliyorlarsa bu çok yanlış olur. Fuhuş çok yönlü ele alınması gereken bir konu ve bu Yeşilay’ın işi değil.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!