Diyarbakır’daki Cizre yürüyüşünde trene PKK flaması asıldı

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakır’daki Cizre yürüyüşünde trene PKK flaması asıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2015 19:52

DİYARBAKIR’da Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl başkanlığının Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde çıkan olaylarda 6 kişinin ölümünü protesto etmek düzenlediği yürüyüşte, yüzü kapalı 1 kişi geçen trene PKK flaması astı.

Haberin Devamı

Diyarbakır’da DBP öncülüğünde, Cizre’de çıkan olayları protesto etmek için düzenlenen yürüyüşe, Van Milletvekili Aysel Tuğluk, DBP İl Eş Başkanları Ali Şimşek, Hafize Ipek ile yaklaşık 8 bin kişi katıldı. DBP il binası önünde toplanan protestocular 3 kilometre mesafedeki Demokratik Toplum Kongresi binası önüne Abdullah Öcalan lehine atılan sloganlar eşliğinde yürüdü. Bazı protestocular Fransa’da öldürülen 3 PKK’lı kadından Sakine Cansız’ın maskelerini taktı. DTK önünü gelindiğinde bazı gruplar önlem alan polise taşlı saldırıda bulundu. Saldırganları DBP görevlileri kortej oluşturarak önledi.

DTK binası yanında bulanan raylar üzerinden konuşmacıları dinleyen grup o sırada geçen tren nedeniyle uyarılarak raylar üzerinden uzaklaştırıldı. Bu sırada kalabalık önünden geçen treni zafer işaretiyle selamlayan kalabalık arasında bulunan bir kişi trenin üzerine çıkarak PKK flaması astı. Zafer işareti yaparak trenden inen eylemcinin bu hareketini kalabalık alkışlarken, tren üstündeki PKK flamasıyla devam etti. DBP Eş Başkanı Hafize İpek, Cizre’de çıkan olayları provokasyon olarak değerlendirerek şöyle konuştu:

"1990’lı yılların zulüm ve faili meçhul cinayetleri ve buna karşı yurtsever halkımızın geliştirdiği serhıldanlarıyla anılan Cizre,yine faili belli olan cinayetlerle tekrar gündeme gelmiştir. Cizre’de büyük bir oyun oynanmak istenmektedir. Çocuklar Cizre’de herkesin gözü önünde kurşunlarla katledilmektedirler. Cizre’de son zamanlarda devlet eliyle 5 çocuk katledildi. DAİŞ çetelerine geçit vermeyen yurtsever Kürt halkından intikam mı alınmak isteniyor. Vicdan sahibi hiçbir insan bu durumu kabul etmez. Biz de asla bu durumu kabul etmiyoruz. Özellikle DTK heyetinin halkla buluştuğu ve çözüm sürecine dönük Kürt halk önderi Sayın Öcalan’ın uyarıları ve mesajının iletildiği bir zamanda, 12 yaşında Nihat Kazanhan’ın katledilmesi dikkat çekicidir. Süreci sabote etmek isteyenlerin devrede olduğunu göstermektedir. Kazanhan’ın katledilme anına dönük tanık ifadeleri ve vücudundan çıkan mermi çekirdeğinin, bu cinayetin devlet güçleri tarafından işlendiği açıktır. Bu cinayetler açıkça bir devlet terörüdür. Bu baskı, zülüm ve katliamlar; Kürt halkının irade olmasını istemeyen güçlerle birlikte; barış ve çözüm sürecini sabote etmek isteyenler tarafından gerçekleştirilmiştir. Hükümet Cizre’de gerçekleştirilen katliamlardan sorumludur. Özellikle Cizre’deki olaylar Hrant Dink’in katledilmesinden sorumlu görülen ve hakkında tutuklama talebi bulunan ve geçmişi şaibelerle dolu bir kişinin Cizre’ye Emniyet Müdürü olarak atanmasıyla olaylar hızlanmıştır. Bu atama ve Cizre’de ki gelişmelerden AKP hükümeti birinci dereceden sorumludur. Cizre’yi 1990’lar dönemine çevirmeye çalışan bu hukuk dışı, insanlık dışı saldırılardan derin endişe duyduğumuzu, bu provokasyonların halkımızın örgütlü mücadelesiyle boşa çıkarılacağından ve amacına ulaşamayacağından herkes emin olmalıdır. Bunun için bütün halkımızı bu provokasyonlara karşı tepkisini ortaya koymaya çağırıyor, bu provokasyonları yapanları kınıyor, lanetliyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!