MHP’li Vural’dan başbakan ve hükümete eleştiri

Güncelleme Tarihi:

MHP’li Vural’dan başbakan ve hükümete eleştiri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2015 12:23

MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, memur, işçi, emekli ve asgari ücretliye yapılan zamlar ile Meclis Soruşturma Komisyonu’nda yapılan oylama sonucu dört bakanın Yüce Divan’a gönderilmesine gerek görülmemesi kararını hatırlatıp Başbakan ile hükümeti eleştirdi.

Haberin Devamı

MHP Grup Başkanvekili İzmir Milletvekili Oktay Vural, partisinin İzmir’in Selçuk İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. Bir süre önce eşini yitiren Vural’a, MHP İlçe Başkanı Levent Görür başsağlığı diledi. Partililerle bir süre sohbet eden Vural, kongre sonrası oluşturulan yeni ilçe yönetime başarı diledi. Ardından yaptığı konuşmada AK Parti hükümetini ve başbakanı eleştiren Vural, "Vatandaşlarımız bu kötü gidişattan rahatsız. Bu seçimlerde bu kötü gidişatı durdurmanın en önemli yollarından biri MHP’ye oy vermektir. Milli ve manevi değerlerimize yapılan bu saldırıları durdurabilecek tek irade MHP’dir. Hukuk devletinin ortadan kaldırıldığı, insanların haber alma özgürlüğünün engellendiği, demokrasinin dejenere edildiği bu dönemde birilerinin birilerine ’dur’ demesi lazım. Bunun için sizlerden isteğim Selçuk’taki bu enerjiyi sandıklara yansıtmanızdır" dedi.

BAŞBAKANI ELEŞTİRDİ

Rüşvet ve yolsuzluğu aklayan zihniyetle, emekli ve asgari ücretliye verilen zammın iktidarın adaletini ve kalkınmasını ortaya koyduğunu söyleyen Vural, "Bundan daha ibretlik siyasi tercih olamaz. Atanmış Başbakan Davutoğlu ’yolsuzluk yapanın elini, kolunu keserim’ demişti. Sonuçta Soruşturma Komisyonu’na talimatlarla aklama görevi verildi. Rüşvet ve yolsuzluk çetesi Davutoğlu’nun sesini, soluğunu kesti. Söylediklerini yedirdi, yutturdu. Davutoğlu oldu Avutoğlu. Büyük lokma yut, büyük laf söyleme. ’Yolsuzluk yapanın elini, kolunu keserim’ diyen Davutoğlu; kendi elinin, kolunun, başının kesildiğini görmüş oldu. Davutoğlu’nun dün grup toplantısında yolsuzlukla ilgili söylediklerinden anlaşılıyor ki rüşvet ve yolsuzluk çetesi karabasan gibi çökmüş, hükümet ve AKP’li vekillerin iradesini teslim almıştır" diye konuştu.

YOLSUZLUK SORUŞTURMASINI HATIRLATTI

Adları yolsuzluk iddialarına karışan AK Partili dört bakanı hatırlatan MHP Grup Başkanvekili Vural, "Başbakan ’AKP’liler tilkilerin gölgesine sığınmadı’ diyor. Ama Reza gibi haram paracıların önüne yatmış. AKP; Reza’ların önüne yatanları, koluna 700 binlik saat takanları, çikolata ve ayakkabı kutularında milyonları istifleyenleri, haram paracıları Soruşturma Komisyonu’nda aklayarak vicdanın adresi değil, kara vicdanların adresi olmuştur. Rüşvet ve yolsuzluk çetesine teslim olduğu için Davutoğlu, kimsenin kolunu kesememiştir ancak muhalefete saldırmıştır. 2001’deki banka hortumlarından bahsediyor. Halep oradaysa, arşın burada. Gelin, böyle bir iddian varsa Soruşturma Komisyonu kur, açık oylamayla Yüce Divan’a gönderelim, milletin huzurunda bunların hesabını verelim. Yalan, çirkeflik, iftira atarak siyaset yapılmaz. Bizim şeref ve haysiyetimize yönelik sözleri aynen iade ediyorum. Bize çamur atmaya çalışıyor, bu çamur sizin çamurunuzdur. Hodri meydan diyoruz. Davutoğlu, dün ’hiçbir Komisyon üyesini telkinde bulunmadık’ diyor. Yapma ya. Komisyon Başkanı’nı 22 Aralık’ta arayan kimlerdi. Joker hakkını kullanarak telefonla müdahale edenler kimlerdi? Bırakın kol kesmeyi de AKP içinde tırnak bile kesecek kadar özgül ağırlığı olmadığı ortaya çıkmıştır. Saraydaki vasi, çakma Başbakan’a sözünü yedirmiştir. Haram paracılar hukuku ve milli iradeyi teslim almıştır. AKP Hükümeti’nin atanmış Başbakanı, bundan sonra ancak kendilerine önereceğim kol kesim modellerini uygulayabilecek olduklarını ortaya koymuştur. Kendisine yeni kol kesme modeli öneriyorum, bundan sonra bununla ilgilensin" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!