28 Şubat iddianamesi: Herkes fişlenmiş

Güncelleme Tarihi:

28 Şubat iddianamesi: Herkes fişlenmiş
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2013 00:00

Ankara Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili’nin hazırladığı, kabul edilen 1308 sayfalık 28 şubat iddianamesinde, BÇG’nin (Batı Çalışma Grubu) başta Başbakan Tayyip Erdoğan olmak üzere dönemin CHP, ANAP, DYP ve DSP milletvekillerini fişlediği öne sürüldü.

Haberin Devamı

İddianameye göre TSK’ dan ihraç edilen personel ile bakanlık personeli ve İslami cemaatler fişlendi. İddianamede yer alan “Batı Olayları” başlıklı belgede ise dönemin Fazilet Partisi (FP) milletvekili, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile BBP Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun sıkı takip edilmesi gerektiği belirtildi. İddianamede, BÇG belgesini sızdıran onbaşı Kadir Sarmusak’ın, yedi gün disiplin hapsi aldığı ve domuz bağıyla bağlanıp kafasına çuval geçirilerek nizamiye dışında bir yerde işkence gördüğüne yönelik ifadesi de bulunuyor.
YÖK’ten gelen, 789 öğretim görevlisi, 38 öğrenci ve 56 memurun “Tarikat yanlısı”, “İrticai eğilimli” ya da “Nurcu” diye fişlendiğini iddia eden Yeşil Ajanda da iddianamenin ekleri arasında bulunuyor.

ÇEVİK BİR’DEN PUAN AYARI

İddianamede, Orgeneral Çevik Bir’e ait olduğu öne sürülen 14 Temmuz 1998 tarihli belgede de imam hatiplilerin üniversiteye girmesini engellemek için YÖK’ün ayarlama yetkisini kullanmasını istediği yer aldı.

Gizli İsrail görüşmesi

Haberin Devamı

GENELKURMAY İkinci Başkanı Orgeneral Çevik Bir ve İsrail Askeri İstihbarat Başkanı Tümgeneral Moshe Y. ile yaptığı gizli görüşmenin evrakında ise “Asker olarak bizler Refah Partisinin iktidara gelmesi durumunda neler yapabileceği konusunda ilgili yerleri ikaz ettik. Bizim değerlendirmemize göre Refah Partisi İslami fundamentalizmi gerçekleştirmek istiyor. Türkiye’nin İran benzeri bir sisteme sahip olmasını arzu ediyor” sözleri yer aldı.

Bidon minareler yıkılacak

JANDARMA Genel Komutanlığı’ndan gönderilen gizli ibareli Orgeneral Teoman Koman imzalı, dört sayfalık belgede ise “Devlet parası sarf edilerek herhangi bir işe yaramayan bidonların kaynaklanması suretiyle yapılan minareler yıkılacaktır” ifadesi yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!