Babuşcu’ya: Ucube laf

Güncelleme Tarihi:

Babuşcu’ya: Ucube laf
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2015 01:02

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşcu’nun gündem yaratan “Osmanlı İmparatorluğu’nun 90 yıllık reklam arası sona erdi” sözlerine, “Bu zeka ve vicdan özürlü lafların tutar hiçbir tarafı yoktur. Bu ucube lafı söyleyen kendisi de nerede, hangi rüşvet ve ihaneti yıkama işinde rol aldığını sanıyorum açıklayacaktır” diye tepki gösterdi.

Haberin Devamı

MHP Siyaset Okulu’nun sertifika törenine katılan Bahçeli, özetle şunları söyledi:

KANDİL DÜMBELEĞİ

“Türk milleti binlerce yılda yıkıldığı yerden yeni baştan kalkmıştır. 16 devletin yıkılması, her şeyin bittiği anlamına gelmemiştir. Ne var ki, kutlu ecdadımızın mirasını bölücülük değirmeninde öğütüp de kıyafet gösterisine çıkmak, dombıra çalıp da Kandil’in dümbeleği haline gelmek en azından tarihi hakikatlere yüz çevirmektir. Kasım 2013’te dönemin başbakanı, bugünün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih içinde 16 devlet kurmuş olmakla övündüğümüzü, ancak bu ifadenin 15 devletin de yıkılması anlamı taşıdığını iddia etmişti. Cumhurbaşkanı, bugün gururla ve siyasi sinsilikle nemalanmaya çalıştığı Türk devletlerini idare-i maslahatçılıkla yaftalamıştı. ‘Türklükle karşıma gelmeyin’ diyen bir garabet ve gaflet ehli, lekelediği, hakir gördüğü 16 Türk devletinin mirasına hangi yüzle saklanır? Tarihine bakınca kıyafet gören, kaçak ve karanlık Saray’da istismar podyumu kuran Erdoğan’ın inandırıcılığı kalmadı. Biz tarihe baktığımızda şan, şeref görüyoruz. Erdoğan ve Davutoğlu terörist Rıza’yı, Damat Ferit’i, Anzavur Ahmet’i, BOP’u, Sevr imzacılarını, Yunan işgalini selamlayan nazırları, ayrılıkçı mebusları, Milli Mücadele’ye ihanet edenleri görüyor.

DIŞI KÜLLİYE İÇİ MANEN KÜF

Haberin Devamı

(Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı için ‘Cumhurbaşkanlığı Külliyesi olacak’ sözlerine) Dışı külliye, içi manen küf, kof ve kül olan bir yerin tevil ve tavzihi için kırk dereden su getirmek, haram ve hırsızlığı örtmek için çırpınmak ‘ağyarını mani, efradını cami’ anlamıyla mütenasiptir.

PROVOKATÖR, KÖR CAHİL

Osmanlı İmparatorluğu’nun 90 yıllık reklam arası sona ermiş. AKP’li milletvekili böyle söylüyor. Biz 624 yıl film çevrildiğini yeni öğrendik. Demek ki Türk milleti, 1919 Samsunu’ndan 1922 İzmiri’ne kadar koltukta oturmuş, patlamış mısır yemiş, reklam arası için zaman geçirmiştir. Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlı İmparatorluğu’ndan bir kopuş değildir. Bunu bilmeyen ya provokatör, ya yabancı hayranı, ya tarih hasmı ya da kör bir cahildir.”

Haberin Devamı

Öğrencilerden hediye tuğ
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Siyaset ve Liderlik Okulu’nun 11’inci Dönem Sertifika Töreni’ne katıldı. 1’inci Ali Boz ve 2’nci Buğrahan Kurt’a sertifikalarını veren Bahçeli’ye öğrenciler ‘tuğ’ hediye etti. Rıza ÖZEL / ANKARA



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!