Sebahat Tuncel: (Cizre Emniyet Müdürü) paralel ise senin denetiminde, sen gönderiyorsun

Güncelleme Tarihi:

Sebahat Tuncel: (Cizre Emniyet Müdürü) paralel ise senin denetiminde, sen gönderiyorsun
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2015 17:30

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Genel Meclis Toplantısı'na katılan eş sözcü ve aynı zamanda HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Cizre'de yaşanan olayları değerlendirerek, çözüm sürecinin provoke edilmek istendiğini ileri sürdü.

Haberin Devamı

HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ve HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, aynı zamanda eş sözcüsü oldukları HDK Genel Meclis Toplantısına katıldılar. Toplantı, eş sözcüler Tuncel ve Kürkçü'nün yanı sıra HDK üyelerinin katılımıyla Beyoğlu'ndaki Divriği Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Toplantının açılış konuşmasını yapan Sebahat Tuncel, Cizre'de son dönemde yaşanan olayları değerlendirdi. Cizre'de son bir ayda 7 insanın katledildiğini belirten Tuncel, çözüm sürecinin provoke edilmek istendiğini ileri sürdü.


"BİZİM AÇIMIZDAN BİR SAVAŞ GEREKÇESİYDİ"
Sebahat Tuncel, "Cizre herhangi bir yer değil. Cizre, özgürlük mücadelesinin, serhildanların (başkaldırış) olduğu inkar, imha ve asimilasyon politikalarına 'hayır' denildiği, üstelik kadın özgürlüğü şahsında yapıldığı bir yer. Bu nedenle Cizre herhangi bir yer olarak seçilmiyor. Bugün barış süreci ya da çözüm süreci tam da Cizre'de provoke edilmek isteniyor. Bu özgürlük mücadelesinin en temel temsilcilerinden birisi de Sakine Cansız'dı. İmralı'daki bu son görüşmemizde Öcalan, heyetimize 'Sakine Cansız'ın katledilmesi, Birinci Dünya Savaşını başlatan veliahtın ölümünden daha ağır bir sorundur' dedi. Yani bizim açımızdan bir savaş gerekçesiydi. Ancak biz, buna rağmen, halkların kardeşliğini, Ortadoğu halklarının geleceğini, barıştan yana gördüğümüz için bu şekilde tavır aldık. Sakine Cansız'ı katledenler, bu süreci sabote etmek, bozmak isteyen güçlerdi. Bugün Cizre'de 12 yaşında çocuklarımızı katledenler de aynı zihniyetin ürünüdürler" dedi.

"HRANT DİNK'İN KATLİAMINDAN SORUMLU OLAN KİŞİ SEN ALIP GÖTÜRDÜN CİZRE'YE..."

"Cizre halkı, AKP hükümetinin bu iki yüzlü politikalarına birebir tanıktır" diyen Tuncel, konuşmasına şu şekilde devam etti: "Orada bir oyun tezgahlandığının, halka karşı bir katliam girişimi yapıldığının duyulması gerektiğini, bu konuda uyanık olunması gerektiğinin altını çiziyor. AKP hükümeti 'provokasyon' diyor. Yalçın Akdoğan yine çıkıp 'provokasyon' diyor. O zaman biz de buradan söylüyoruz eğer provokasyon ise bunu kim yapıyor? Bunu açığa çıkarmak sizin sorumluluğunuzdur. Cizre'deki olayların mutlaka açığa çıkarılması gerekir. Dün heyetimizin yaptığı görüşmede (HDP heyeti ve Yalçın Akdoğan ile yapılan görüşme) araştırma komisyonunun kurulacağı ve bir heyetin gideceği söylendi. Bir an önce bu işin hızlandırılması gerekiyor. Çünkü başından beri yanlış bilgilendirdiler. Hüda-Par ile YDG-H arasında bir kavga, çatışma varmış gibi yansıtıldı. Böyle bir şey yok. Orada devletin, devlet içerinsideki bir birimin ancak biz bunu bilemiyoruz. Durmadan 'paralel' deniyor. Paralel ise senin denetiminde, sen gönderiyorsun. Şimdi hangi paralel gönderdi? Hrant Dink'in katliamından sorumlu olan kişiyi sen alıp götürdün Cizre'ye. Şimdi, 'paralel' sana zorla gönder mi dedi. Şimdi bu kişi hakkında yakalama kararı çıkmış. Bu bir devlet politikası ve açığa çıkarmak sizin göreviniz ve sorumluluğunuz. Cizre'de yaşananların herhangi bir olay olmadığını çözüm sürecini ilgilendireceğini altını çizmek istiyorum."

"HDK, KURULDUĞU GÜNDEN BU YANA AZIMSANMAYACAK BİR MESAFE KAT ETTİ"

Ertuğrul Kürkçü ise konuşmasında HDK'nın kurulduğu günden bu yana azımsanmayacak bir mesafe kat ettiğini belirterek, "Kaynağını bizim ortaklımızdan alan güçlü bir politik partiyi her geçen gün desteğini çoğaltarak, Türkiye'nin geleceğinin umutla karşılanabilmesi için başlıca politik imkan olarak değerlendirilen HDP'yi meydana getirdik. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin imparatorluk hayallerini Haziran ayında sandıklara gömeceksek bizim siyasi güçler arasındaki pazarlıklara değil, toplumsal güçler arasındaki mücadele ortaklıklarına ihtiyacımız var" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!