"Bebeğini öldürmeye teşebbüs" suçlamasına 10 yıl 10 ay hapis

Güncelleme Tarihi:

Bebeğini öldürmeye teşebbüs suçlamasına 10 yıl 10 ay hapis
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2015 11:12

Misafirliğe gittiği evin tuvaletinde, evlilik dışı ilişkiden olan çocuğunu doğuran ve ardından apartman boşluğuna atan kadın, "çocuğunu kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 10 yıl 10 ay hapse çarptırıldı.

Haberin Devamı

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesinin gerekçeli kararına göre, 1991 doğumlu sanık A.K'nin, evlilik dışı ilişki sonucunda hamile kaldığı belirtildi. Kadının, 15 Ekim 2013'te arkadaşının evinde misafir olarak bulunduğu sırada, tuvalette doğurduğu bebeğini apartman boşluğuna attığı kaydedilen kararda, ölmeyen bebeğin ağlama seslerini duyan komşuların polise haber verdiği ifade edildi.

Adli Tıp Kurumundan, kadının akıl sağlığına ilişkin alınan 24 Ekim 2014 tarihli raporda "ceza sorumluluğunun tam olduğunun" bildirildiği aktarılan kararda, kadının, TCK'nın "alt soyu" ve "beden bakımından kendisini savunamayacak kişiyi" öldürmeye teşebbüse ilişkin maddeleri uyarınca 13 yıl hapis cezasına çarptırıldığı; geçmişi, sosyal ilişkileri, fiilden sonraki ve yargılama sürecindeki davranışları ile cezanın geleceği üzerindeki etkileri dikkate alınarak, takdiren cezasının 10 yıl 10 aya indirildiği bildirildi.

KADININ BEYANLARI

Gerekçeli kararda, kadının, karakol, savcılık ve mahkemedeki beyan ve savunmaları özetlendi.

Kadın, polise verdiği beyanda, bir arkadaşı aracılığıyla tanıştığı 45 yaşlarındaki Hasan adlı kişiyle bir süre telefonda konuştuklarını ve adam Ankara'ya geldiğinde buluştuklarını anlattı. Bir buluşmalarında "Seninle evleneceğiz" diyen adamla, kendi isteğiyle beraber olduğunu aktaran A.K, ilişki sonrasında adamın, kendisine hamile kalmayacağı yönünde sözler söylediğini, sonra da kendisini hiç aramadığını ifade etti.

Doğumun misafirliğe gittiği F.D'nin evinde tuvalette gerçekleştiğini söyleyen A.K, "Bebek ağlamıyordu, nefes alıyordu. İyice şok olmuştum. Ne yapacağımı düşünürken, bebeği tuvaletin boşluğundan aşağı attım" ifadesini kullandı.

Bir süre sonra polislerin gelip tüm daireleri dolaştığını anlatan A.K, çocuğun kendisinin olduğunu ve boşluğa attığını söylediğini belirtti. Bunun üzerine çocuğun ve kendisinin hastaneye götürüldüğünü, tedavisi sonrasında taburcu edildiğini bildiren kadın, olaydan çok pişman olduğunu dile getirdi ve çocuğu bir anlık şokla attığını söyledi.

Bebek doğana kadar karnının "çok aşırı şiş olmadığını, çocuğun tekmelemediğini ya da aşermediğini" anlatan kadın, "Çocuğu atmamın en büyük nedeni ailemden korkmamdır" dedi.

Kadın, Hasan adlı kişinin açık kimliğini, adresini ve telefonunu bilmediğini belirtti.

BEBEK DEVLET KORUMASINDA


Gerekçeli kararda, Adli Tıp Kurumu Ankara Adli Tıp Şube Müdürlüğünün 18 Kasım 2013'te verdiği raporda, 3 kilo 100 gram ağırlığındaki bebeğin vücut ısısının hipotermik olduğu, vücudunda yer yer sıyrıklar ve kırıklar bulunduğu kaydedildi. Bebeğin yaralanmasının yaşamını tehlikeye soktuğu belirtilen raporda, kemik kırıklarının yaşam fonksiyonlarını "ağır" derecede etkilediği ifade edildi. Erkek bebeğin, olayın ardından devlet korumasına alındığı ve koruyucu aileye verildiği kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!