Türk Yunan botları yine karşı karşıya geldi

Güncelleme Tarihi:

Türk Yunan botları yine karşı karşıya geldi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2015 17:09

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'ndeki Türk karasularına giren Yunan Sahil Güvenlik botu, iddiaya göre, bir balıkçı teknesini taciz etti.

Haberin Devamı

Bunun üzerine bölgeye hareket eden Türk Sahil Güvenliği ile Yunan ekipleri karşı karşıya geldi. Bir Yunan Sahil Güvenlik botunun daha geldiği bölgede kısa süreli gerginlik yaşandı. Türk ve Yunan Sahil Güvenlik botlarının konuşlu oldukları limanlara dönmesiyle gerginlik sona erdi. Ege Denizi'nde geçmiş dönemde sıkça karşı karşıya gelen Türk ve Yunan Sahil Güvenlik ekipleri, bir kez daha karşılaştı. İstanköy (Kos) Limanı'ndan hareket ederek Bodrum'a bağlı Akyarlar Mahallesi Fenerburnu açıklarından Türk karasularına giren Yunan Sahil Güvenlik botu, iddiaya göre, altı metrelik bir Türk balıkçı teknesinin üzerine dümen kırıp yakın geçti. Yaklaşık bir saat süren tacize, Bodrum'da konuşlu 1 Nolu Türk Sahil Güvenlik Botu müdahale etti. Kilimli (Kalimnos) Adası'ndan bir Yunan Sahil Güvenlik botunun daha bölgeye gelince gerginlik arttı. Bir süre bölgede seyreden Türk ve Yunan Sahil Güvenlik botlarının konuşlu oldukları limana dönmesiyle gerginlik sona erdi.

Öte yandan; Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin Güllük'ten İsrail'e kuru yük götüren gemilere de uluslararası sularda ve Türk sularında olmasına rağmen yakın seyrederek tacizde bulunduğu ileri sürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!