POMEM sonuçları açıklandı! İşte sonuçlar

Güncelleme Tarihi:

POMEM sonuçları açıklandı İşte sonuçlar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2015 12:07

2015 POMEM sonuçları bugün açıklanıyor. Üniversite mezunu adayların başvurabildiği POMEM'e girebilmek için karşı cinsle aynı evde yaşamıyor olmak gerekiyor.

Haberin Devamı

Polis olmak isteyen üniversite mezunları, girdikleri mülakatın sonuçları açıklandı. Mülakatı geçen adaylar, Polis Eğitim Merkezi (POMEM)’nde 6 ay sürecek bir eğitime tabii tutulacak.

'SEVGİLİNLE YA DA NİŞANLINLA KALIYORSAN POLİS OLAMAZSIN'
KPSS’den 60 puan ve üzeri aldıktan sonra mülakat hakkı kazanan polis adayları, mülakatı kazansalar dahi önlerinde birkaç engel daha çıkıyor. Bu engeller arasında en göze çarpanı ise adayların, karşı cinsle nikahsız olarak aynı evde yaşamaması gerektiği. Aynı evde sevgilisiyle kalanların polis olmasına izin verilmiyor.

3 BİN LİRA MAAŞLA BAŞLAYACAKLAR
Adaylar, 5 aylık eğitim sonunda 2015 zammıyla birlikte 2 bin 959 lira maaş alacaklar. Bu rakam 2014’te 2 bin 784 liraydı.

POMEM SONUÇLARI

2015 POMEM Sonuçlarının 14-18 Ocak tarihleri arasında açıklanması bekleniyor. Sonuçların açıklanmadığını buraya tıklayarak öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

POMEM’E NASIL BAŞVURULUYOR?
POMEM, Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı mesleki temel eğitimin verildiği; parasız, yatılı ve üniformalı eğitim kurumlarıdır. Kamu Personel Seçme Sınavının birinden (KPSS – P3) puan türünden 60 ve üzerinde puan alan ve en az dört yıllık yüksek öğretim kurumlarından veya bunlara denkliği kabul edilen yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olanlar başvurabiliyor.

İŞTE POMEM'E GİRİŞ İÇİN ARANAN ŞARTLAR
a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
b) En az dört yıllık yüksek öğretim kurumu veya bunlara denkliği Yüksek Öğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak.
c) Değerlendirme ve seçme işlemlerinin ilk günü itibarıyla, askerliğini yapmamış erkekler ile bayan adaylar için 28 yaşından, askerlik hizmetini yapmış erkek adaylar için 30 yaşından gün almamış olmak (18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınır.)
· Askerliğini yapmamış erkek ve bayan adaylar için 22/12/1987 tarihi ve sonrasında doğanlar,
· Askerliğini yapan, bu tarihte terhis olabileceğini belgeleyen erkek adaylar için 22/12/1985 tarihi ve sonrasında doğanlar.
ç) Erkekler için 167 santimetreden, bayanlar için 162 santimetreden kısa boylu olmamak.
d) Sağlık yönünden, Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirlenen şartları taşımak.
e) Başvuru öncesi ve başvuru sırasında; genelev, birleşme yeri, randevu evi, tek başına fuhuş yapılan mesken ve bu gibi yerlerde aracılık, bekleyicilik ve benzeri bir meşguliyeti bulunmamak; fuhuş, kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeni ile hakkında herhangi bir adlî veya idarî soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, idarî yaptırım uygulanmamak veya hüküm giymemiş olmak, bunlardan herhangi birinin uzlaşma yoluyla sonuçlandırılmamış veya yine bunların herhangi birisiyle ilgili olarak mahkemece hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmemiş olmak ya da başka bir tedbire çevrilmemiş olmak.
f) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış veya yasaklanmış haklar geri verilmiş olsa bile; devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından;
1) Mahkûm olmamak.
2) Hükmün açıklamasının geri bırakılmasına karar verilmemiş olmak.
3) Devam etmekte olan bir kovuşturma bulunmamak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak.
g) (e) ve (f) bentleri adayın eşi hakkında da uygulanır.
ğ) Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya parti kollarına üye bulunmamak, daha önceden üyeliği var ise ayrıldığını belgelemek, terör eylemleri ile organize suç faaliyetlerine katılmamış olmak.
h) Herhangi bir kadınla veya erkekle nikâhsız olarak birlikte yaşıyor olmamak.
ı) Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak.
i) Silah taşımaya ve silahlı görev yapmaya hukukî bir engeli bulunmamak.
j) 8/5/2005 tarihli ve 25809 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Polis Meslek Eğitim Merkezleri Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin 11 inci maddesi kapsamında ilişiği kesilenler hariç, Genel Müdürlük bünyesindeki eğitim kurumlarından ayrılmış veya çıkarılmış ya da herhangi bir yükseköğretim kurumundan disiplinsizlik nedeniyle çıkarılmamış olmak.
k) KPSS P3 puan türünden, (60,000) taban puan veya üzerinde puan almış olmak.
l) İlgili mevzuat kapsamında yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonuçları olumlu olmak.
şartları aranır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!