Antalya'da kasırga!

Güncelleme Tarihi:

Antalyada kasırga
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2015 01:20

ANTALYA’da 155 kilometre hızla esen rüzgâr yüzlerce ağacı kökünden söktü. Enerji nakil hatları koptu, çatılardaki güneş enerji sistemleri, panolar, çöp konteynerleri havada uçtu, seralar ve narenciye bahçelerinde büyük hasar oluştu.

Haberin Devamı

Meteoroloji fırtınanın hızının Kemer ilçesinde 155, Antalya Limanı’nda 145 ve kent içinde 107 kilometre ölçüldüğünü açıkladı. Kuvvetli yağmur ve fırtınadan Kemer yolu trafiğe kapandı. Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı, Kumluca, Demre, Kaş ve Muratpaşa’da ilk ve ortaokullar tatil edildi.

SAĞANAK CAN ALDI

Muğla Köyceğiz’de ise Ali Kaplan (63), önceki gece yakınlarına yağışlı havada arazilerini kontrol edeceğini söyleyerek Göllük mevkisine yola çıktı. Kaplan, sağanakla birlikte taşan derenin sularına kapılarak öldü.

Resmen kasırga

METEOROLOJİNİN verilerine göre son 24 saatte, Antalya’da metrekareye 85 kg, havalimanı ölçüm noktasında 122 kg, Kepez ilçesi Nebiler Mahallesi’ne ise 311 kg yağış düştü. Antalya’da ölçülen 155 kilometrelik rüzgâr Bofor cetveline göre ‘Kasırga’ seviyesi olarak değerlendiriliyor. Bu arada yetkililer, Doğu Akdeniz için kuvvetli fırtına uyarısı yaptı.

Dikkat! Çığ düşebilir

Haberin Devamı

SİBİRYA soğuklarının yaşandığı doğuda gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Ağrı’da 18 derece kaydedildi. Sürücüleri buzlanma, don ve tipiye karşı uyaran yetkililer, dik eğime sahip olan bölgelerde çığ tehlikesi bulunduğunu bildirdi.

Sobadan 3 ölüm

SİVAS Şarkışla’nın Oluktaş köyünde öğretmen Umut Çınar (30), Balıkesir’in Bandırma ilçesinde ise Meryem Oruç (29) ve oğlu Hüseyin (4) dün sobadan çıkan gazdan zehirlenerek hayatlarını kaybetti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!