Okuldaki ölüme ihmal suçlaması

Güncelleme Tarihi:

Okuldaki ölüme ihmal suçlaması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2015 01:20

İBB Evliya Çelebi Ortaokulu’nda yangın merdiveninden düşen 5’inci sınıf öğrencisi Resul Yaşar’ı ihmaller zinciri ölüme götürdü.

Haberin Devamı

11 YAŞINDAKİ Resul Yaşar, Hadımköy’deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Evliya Çelebi Ortaokulu 5’inci sınıf öğrencisiydi. Geçen hafta pazartesi günü öğle yemeği için eve giden Resul okula döndü. Saat 12.45 sıralarında okulun arka kısmından bir ses duyuldu. Yaklaşık 10 dakika sonra da birkaç çocuğun çığlığı... Resul kanlar içerisinde yerde yatıyordu.

ANNEYE VELİ HABER VERDİ
Resul, yangın merdiveninden arka bahçeye düşmüştü. Saat 13.50’de, yani Resul’ün düşmesinden yaklaşık 1 saat sonra ambulans geldi. İddiaya göre ambulans şoförü bölgeyi bilmiyordu. Mesafe olarak daha yakında hastaneler bulunmasına rağmen Arnavutköy Devlet Hastanesi’ne gitmeyi seçti. Başka bir öğrencinin velisinden olayı öğrenen anne Rukiye Yaşar, iki küçük çocuğunu da yanına alarak okula koştu. Oğlu yoktu. 200 metre mesafedeki raf fabrikasında çalışan eşi Murat Yaşar’ı arayıp durumu anlattı. Beraber hastaneye gittiler.

YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ YOK
Resul hastanede beyin ameliyatına alındı. Kafatası parçalanmış, organlarının birçoğunda da düşme sonucu hasar oluşmuştu. Doktorlar çocuk için yoğun bakım ünitesi bulunmadığını söylediler. Resul’ün işçi babası, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde boş yatak buldu. Resul ertesi gün üniversiteye sevk edildi. Yoğun bakıma alındı ancak durumu her geçen gün kötüye gitti. Önceki sabah hayatını kaybetti.

Ortada bir ihmal var

Haberin Devamı

RESUL’ün babası Murat Yaşar, çocuğunu Gülbahçe Mezarlığı’nda toprağa verdikten sonra şunları söyledi: “Hiçbir şey bilmiyoruz. Tek bir gerçek var o da bir çocuğun öldüğü. Oğlum oraya nasıl çıktı? Kendi mi atladı, yoksa biri mi attı? Okuldan neden kimse bizi aramadı? Ambulans geç geldi. Yakındaki bir hastane yerine daha uzakta bir hastaneye götürdü. Bunlar ise bildiğimiz şeyler. Ortada bir ihmal var. Oğlumun neden ve nasıl öldüğünü bilmek istiyorum. Bu benim hakkım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!