Görüşme yasağı getirilen polis eşi: Sabrımızı ölçmek istiyorlar

Güncelleme Tarihi:

Görüşme yasağı getirilen polis eşi: Sabrımızı ölçmek istiyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2015 13:01

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Mesut Yılmaz’ın eşi Huri Yılmaz'a bir ay görüşmeme yasağı getirildi. Yasak nedeniyle cezaevinden eşini göremeden geri dönen Huri Yılmaz, "Burada şunu gördüm, sabrımızı ölçmeye çalışıyorlar, istediklerini yapsınlar." dedi.

Haberin Devamı

17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarında görev aldıkları için sahur operasyonuyla tutuklanan eski İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Mesut Yılmaz’ın eşi Huri Yılmaz’a bir ay görüş yasağı getirildi. Huri Yılmaz, son görüşmeye gittiğinde beklenmedik bu yasakla karşılaştı. Durum karşısında büyük bir şok yaşadığını ve fenalık geçirdiğini ifade eden Yılmaz, "Cumartesi heyecanla bir saatlik görüş için gittiğimde, zaten bu bir saat de yetmiyor. Görevli direk, ‘siz giremiyorsunuz’ dedi. Nedim dedim? Hakkınızda tutanak tutuldu. dedi." diyerek görüşme hayaliyle gittikleri Silivri Cezaevi’nde büyük bir şok yaşadıklarını dile getirdi.

Yılmaz, cezanın daha önce yaşanan bir tartışma nedeniyle verildiğini, ceza gerekçesi gösterilen tartışmaya ait tutanakta kendisine ait olmayan abartılı ifadeleri verildiğini kaydetti. Yılmaz, itiraz sonucu bunlara şerh düşürüldüğünü ve konu ile ilgili suç duyurunda bulunacağını ifade etti.

Huri Yılmaz ile görevliler arasındaki tartışma ise 13 Aralık 2014’te komşusu eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı’nın kızlarını Silivri Cezaevi’ne açık görüşe götürmesi, görevlilerin çocukların refakatsiz giremeyeceği ve Yılmaz’ın da daha önce defalarca refakatsiz görüşme yapıldığını hatırlatarak duruma itiraz etmesi sonucu yaşanmıştı. Saygılı'nın çocukları, daha sonra Huri Yılmaz’ın tüm sorumluluğu üzerine aldığına dair dilekçeyi imzalamasının ardında babalarıyla görüşebilmişlerdi.

Kucağında kızı İnci'yle Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Huri Yılmaz, görüşmelerde benzer sıkıntıların diğer polis eşleri ve ailelerine de yapıldığını dile getirdi. Yılmaz, "Burada şunu gördüm, sabrımızı ölçmeye çalışıyorlar, istediklerini yapsınlar. Ama gerçekten o gün çok kötü oldum, kendimi kaybettim diyebilirim. Fenalaştım, tabi giremedim. Çocuklarımla birlikte abim girdi." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Görüşme yasağı getirilen polis eşi: Sabrımızı ölçmek istiyorlar


‘TAVIRLAR GİDEREK SERTLEŞİYOR’

İlk aylarda kendilerini daha saygılı ve güler bir yüzle karşılayan görevlilerin, kendilerine karşı gittikçe daha sert tavırlar sergilemeye başladıklarına ifade eden Yılmaz, "Özellikle yapılan bir baskı var aslında. Onların bizde gördükleri şu galiba. Bunlar çok güçlüler, hiç sıkıntı yapmıyorlar, terör estirmiyorlar, başkaları gibi belki gidip kaldırım taşlarını cezaevine fırlatmıyorlar. Ama öyle bir durum yok. Biz birbirimizle ciddi manada kenetliyiz." ifadelerini kullandı.

'İDDİANAME BİLEREK HAZIRLANMIYOR'

Yılmaz, gerek eşi ve gerekse diğer tutuklu polislerle ilgili henüz bir iddianamenin hazırlanmamasını ise olası böyle bir durumla eşlerinin çıkacakları mahkemede ilk celsede serbest kalacak olmalarına bağladı. Yılmaz, "Onlar özellikle hazırlamıyorlar, dosyaların hepsi boş. Onlar da boş olduğunu biliyorlar. Bu iddianame hazırlandığı anda eşlerimizin hepsi çıkacaklar. Onlar ‘bu süreci ne kadar uzatırsak, bizim adına kar’ diye düşünüyorlar. Eşlerimizi içerde durduran zihniyet aslında Ergenekon’un ta kendisi, onu görüyoruz, başka zihniyet olamaz. Ne yaparlarsa yapsınlar iddianameler eninde sonunda yazılacak, yazmak zorunda kalacaklar." şeklinde konuştu.

Öte yandan tutulu diğer polis eşleri ve yakınları da kendisine bir aylık görüşme yasağı getirilen Huri Yılmaz’ı yalnız bırakmıyor. Onu evinde ziyaret eden polis eşleri, görüşme mağduru Huri Yılmaz’a moral desteği vermeye çalışıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!