Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tambi'ye: Bir numara olacaksın

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğandan Tambiye: Bir numara olacaksın
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2015 09:42

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için Türkiye'de bulunan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas onuruna akşam yemeği verdi. Yemekte 'müzik dehası' olarak bilinen 16 yaşındaki piyanist Tambi Asaad Cimuk da mini konser verdi. Konser sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan Cimuk'a 'Bir numara olacaksın' dedi.

Haberin Devamı

Mahmud Abbas onuruna düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki resmi yemek, basına kapalı gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğandan Tambiye: Bir numara olacaksın
Suriyeli müzik dahisi Türk vatandaşı oldu

CİMUK'TAN KONSER

Yemekte, Suriye'den Türkiye'ye sığınarak, ailesiyle Bursa'ya yerleşen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzaladığı kararname ile Aralık 2014'te Türk vatandaşlığına geçen 16 yaşındaki Çerkez asıllı piyanist Tambi Asaad Cimuk da mini konser verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğandan Tambiye: Bir numara olacaksın

"NİYE HEYECANLANIYORSUN"

Konserin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Abbas, Cimuk ile sohbet etti. Heyecanlı gördüğü Cimuk'u "Niye heyecanlanıyorsun, biz seninle telefonda böyle konuşmadık ki" diyerek öpen Erdoğan, genç piyaniste "Bir numara olacaksın" dedi.

Filistin Devlet Başkanı Abbas da, yaşını öğrendiğinde şaşırdığı Cimuk'u tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğandan Tambiye: Bir numara olacaksın

Haberin Devamı

MÜJDEYİ TELEFONLA VERMİŞTİ

16 yaşındaki Tambi Asaad'ın Suriye pasaportu yurt dışına çıkışta kullanılmadığı için St Petersburg'daki müzik festivaline katılamayacak olması AK Parti'yi harekete geçirmişti. Yapılan girişimler sonucu Bakanlar Kurulu Tambi Asaad Asaad'ın Türk vatandaşlığını onayladı. Bu müjdeli haberi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bizzat telefonla arayarak verdi. Tambi Asaad, vatandaşlığının onaylanmasının ardından Asaad isminden vazgeçip Cimuk soyadını almıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!