Üçüncü VIP atama listesi

Güncelleme Tarihi:

Üçüncü VIP atama listesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2015 02:02

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, aralarında bazı AK Partili bakanların yakınlarının da olduğu ‘VIP Atama Listesi’nin 3’üncüsünü açıkladı.

Haberin Devamı

CHP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen Koç, 29 kişilik VIP listenin yanı sıra 28 kişilik ‘AKP VIP Torpili ile Liyakata Dayanmadan Hızla Memuriyete Yükselenler’ adlı 2’nci bir listeyi de basın mensuplarıyla paylaştı. Koç, özetle şu açıklamayı yaptı:

BAKAN EROĞLU’NUN AKRABASI

AKP’li Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun kuzeni Mehmet Şenbabaoğlu, sınavsız olarak aynı bakanlığa ‘müşavir’ olarak atandı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın sınıf arkadaşı Hatun Özkümüş, 4 yıl önce emekli oldu. İslam’ın bakan olmasının ardından sanki devlette memur kalmamış gibi emeklilikten sonra yeniden görev verilerek, Bakanlık’ta ‘daire başkanı’ yapıldı.

BAKAN ZEYBEKCİ’NİN AKRABALARI

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin ablasının torunu Gülsün Özdemir, Temmuz 2012’de Denizli Valiliği’nde özel kalem müdürü yapılarak açıktan ‘memur’ olması sağlandı. Zeybekci’nin yeğeni Ümit Hamal da Denizli Belediyesi’ne özel kalem müdürü olarak atanıp sınavsız ve açıktan ‘memur’ oldu.

Haberin Devamı

CEMİL ÇİÇEK İLE İLGİLİ İDDİALAR

AKP’li TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in yeğeni Mustafa Çiçek, TÜRKSAT’ta ‘direktör’ yapıldı. Yeğeninin eşi Yıldız Çiçek de TOKİ’de ‘uzman’ olarak göreve başlatıldı. Cemil Çiçek’in diğer yeğeni Çiğdem Çiçek ise MEB’de öğretmenken TRT’ye ‘uzman’ olarak geçiş yaptı.

YILMAZ, EROĞLU, CANİKLİ

AKP’li Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın eniştesi Muzaffer Çakar, Bingöl Üniversitesi’nde ‘genel sekreter yardımcılığı’ görevine getirildi. AKP’li Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun kızının kaynı Mustafa Seğer, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nda ‘müşavir’ yapıldı. Gümrük Bakanı Nurettin Canikli’nin bacanağı Orhan Öğe, ‘Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı’ olarak atandı.

ÇELİK, EKER VE ÇELİK

AKP’li Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in kardeşi Ramazan Çelik, öğretmen olarak çalışmakta iken Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na ‘müşavir’ yapıldı. AKP’li Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker’in yeğeni Ali Fuat Eker, ‘müşavir’ kadrosuyla Tarım İl Müdürlüğü’nde görevlendirildi. AKP’li Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in kuzeni Sedat Yenidünya, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü’ne KPSS’siz olarak ‘daire başkanı’ yapıldı.

Haberin Devamı

İKİ ESKİ BAKAN DA VAR

AKP’li eski Milli Savunma Bakanı ve şimdiki İzmir Milletvekili Mehmet Vecdi Gönül’ün oğlu İbrahim Ömer Gönül, Sermaye Piyasası Kurulu’na ‘müşavir’ olarak atandı. AKP’li eski Ulaştırma Bakanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın eniştesi Mücahit Demirtaş (lise mezunu), Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ‘müsteşar yardımcısı’ olarak atandı.

KORUMA DAİRE BAŞKANININ KIZI

Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanı Ramazan Bal’ın kızı Handan (Bal) Ceylan, eylül ayında Van’ın Saray ilçesinin bir köyüne öğretmen olarak atandı. Önce Van merkeze görevlendirildi. Kobani olaylarının hemen ardından birkaç haftalık rapor aldı. Sonrasında da babasının devreye girmesiyle Ankara Tevfik İleri İmam Hatip Lisesi’nde göreve başlatıldı. Kasımdan bu yana da Ankara’da görev yapıyor. Oysa yeni yönetmeliğe göre ilk atanan öğretmenlerin 3 yıl atandığı yerden ayrılmasına imkan tanınmıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!