Sahte delille suç aklıma gelmezdi

Güncelleme Tarihi:

Sahte delille suç aklıma gelmezdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2015 02:02

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Ergenekon ve Balyoz davasında hatalar yapıldığını belirterek “Genelkurmay Başkanı’nın tutuklanması sırasında ‘Çok sağlam deliller olmasa yapamazlar’ diye düşündük. Sahte delillerle suç üretileceği hiç aklımıza gelmedi” diye konuştu.

Haberin Devamı

Işık TBMM’deki sohbetinde, 17 Aralık Operasyonu ve AK Parti hükümetinin tutumuyla ilgili özetle şunları söyledi:

MİT ALLAH’LIKMIŞ

Bir başbakan bir sorun olduğunda kime soracak? Emniyet İstihbarat’a soracak. Yargıya gidiliyor, yargı Genelkurmay Başkanı’nı tutukluyor. Neye inanacaksınız? Çünkü adam amirinden değil, abisinden talimat alıyor. Ben işe başladığım gün, söyledim; ‘Amirinden değil, abisinden emir alanla çalışmam’ diye. Hakan Fidan, MİT’in başına gelene kadar, MİT Allahlık bir kurummuş.

TÜBİTAK’ta çok nitelikli insanlar çalışıyor, herkesi aynı kefeye koymamak lazım. Bu adamlar kurumun en stratejik yerlerine yerleşmişler. Biz bu yapıyı temizliyoruz. Ergenekon ve Balyoz’a bilirkişilik yapanlar gönderildi. Bazıları da Paralel Yapı’dan olduklarının ortaya çıkacağını anlayınca kendileri gittiler. Bunlar örgüt olmasa her kurumun en stratejik birimlerine niye çöreklensinler?”


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!