Ege’de çığ uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Ege’de çığ uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2015 01:06

Türkiye’yi etkisi altına alan kar yağışlı ve soğuk hava, hayatı olumsuz etkiledi. Kayseri ve çevresinde önceki gece en düşük hava sıcaklığı eksi 21 derece olarak kaydedildi.

Haberin Devamı

Uşak’ta önceki gece son 61 yılın en soğuk gecesi yaşandı. Sıcaklık sıfırın altında 20.1 dereceye düştü. Doğu Anadolu’daysa gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Erzincan’da 18, Ardahan’da 16, Kars’ta 15, Erzurum’da 13, Bitlis ve Ağrı’da 12, Van, Hakkâri ve Muş’ta 8, Iğdır’da 4 derece olarak kaydedildi. Meteoroloji yetkilileri tüm Türkiye’de don olayına dikkat çekerken, son 51 yılın en soğuk günlerinin yaşandığı Ege Bölgesi’nde çığ tehlikesine dikkat çekilip valilikler uyarıldı. Açıklamada, çığ tehlikesinin 13 Ocak’a kadar devam edeceği vurgulandı. Soğuk hava Mersin’deki Göksu Deltası’nda da etkili oldu. Sıcaklığın gece eksi 10 dereceye kadar düşmesi sonucu balıkların çoğu donarak öldü.

Denizanaları dondu

Aşırı soğuklar nedeniyle Türkiye’nin birçok yerinde akarsular, göller ve koylar dondu. Çanakkale’deki Morto Koyu’ndaki deniz suyu sahil kısmında dondu. Koyda, yüzlerce denizanası da buz tuttu.

Haberin Devamı

Ege’de çığ uyarısı

CHP’de 48 saatlik korku

CHP Tunceli İl Başkanı Hüseyin Zeytin, merkeze 35 kilometre mesafede bulunan kardan yolu kapalı ve elektriği kesik Sin köyüne gitmek üzere kentten ayrıldı. Zeytin’le irtibat kesilince İl Başkan Yardımcısı Yılmaz Kılıçoğlu ve 10 partili de Sin’e doğru yola çıktı. Bu kez onlarla da iletişim kesildi. Zeytin ve ekibi yolların açılmasıyla 48 saat sonra Sin köyünde bulundu. - Ferit DEMİR/DHA

Kaymakam nefes getirdi

BİNGÖL’ün Karlıova ilçesine bağlı Çiftlik köyünde, kardan yolun kapanması, elektriklerin kesilmesi ve solunum cihazını çalıştıran jeneratör yakıtının bitmesi nedeniyle ölümle burun buruna gelen solunum hastası Hüseyin Yalçın’ın (85) imdadına kaymakam Levent Yetgin yetişti. Yetgin, 4 saatlik yol açma çalışmalarından sonra köye ulaşarak solunum hastası Yalçın’ın jeneratörü için gerekli benzini getirdi.

Ege’de çığ uyarısı

Haberin Devamı

Bolu’nun kuyruğu kaldı

D-100 karayolu Bolu Dağı geçişi Bakacak mevkisinde dün yeniden çığ düştü. Ankara yönü kısa süreli ulaşıma kapandı. Yol tekrar ulaşıma açıldı. Ancak 1’inci viyadük mevkisinde TIR’ların kayarak otoyolu kapatması yüzünden trafik akışı zaman zaman durma noktasına geldi. - AA

Buza karşı deniz suyu

KASTAMONU’nun sahil ilçesi Bozkurt’ta buzlanma deniz suyu dökerek önleniyor. Belediye Başkanı Bozkurt Ekeş, “Sıfırın altında 10 dereceye kadar etkili oluyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!