Haftasonu hava nasıl olacak, sıcaklık artacak mı?

Güncelleme Tarihi:

Haftasonu hava nasıl olacak, sıcaklık artacak mı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2015 15:04

Haftasonu hava sıcaklıkların bazı bölgelerde 10 dereceye kadar artması bekleniyor.Hafta içi son drece donan ülke haftasonu rahat bir nefes alacak ama daha bitmedi. İşte yurt genelinde haftasonu hava durumu...

Haberin Devamı

Haftasonu hava sıcaklıkları bazı bölgelerde 10 dereceye yakın artması bekleniyor. Hafta içi son derece donan ülke haftasonu rahat bir nefes alacak. Fakat Meteoroloji son hava durumu tahminlerine göre İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Konya, Eskişehir, Kayseri, Kütahta ve Sivas'ta kar tekrar dönecek. Özellikle doğu bölgelerde sıcaklıklar 15 derece birden düşecek.

İstanbul’da dün gece -4’e kadar düşen hava sıcaklığının ardından bugün öğle saatlerinden itibaren rüzgarın Lodos’a dönmesiyle sıcaklıkların kademeli olarak yükseleceği belirtildi. Meteoroloji kaynakları bugün sıcaklıkların 4 dereceye kadar artacağını, pazar günü ise 10 dereceyi aşacağını belirtti.

Meteoroloji yetkilileri kuvvetli buzlanma ve don olaylarına karşı İstanbullular'ı uyarıyor. Meteorolojiden edinilen son bilgilere göre bölgede havanın parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerine kadar İstanbul ve bölgenin doğusunun kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Erzurum, sabah ilk saatler ile gece saatlerinden itibaren Zonguldak, Bartın, Düzce, Bolu, Karabük ve Kastamonu, sabah saatlerinde Bursa, Kocaeli, Sakarya, Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının Marmara ile Kıyı Ege'de 2 ila 4 derece artacağı, iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle güney ve güneybatı, güney kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları, Akdeniz ile Marmara'nın kuzey ve batısında kuvvetli (30-70 km/s)olarak esmesi bekleniyor.

İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Konya, Eskişehir, Kayseri, Sivas, Afyon 3 gündür kar altında. Hava durumu raporlarına göre bu bölgelerde kar yağışının durması bekleniyor. Özellikle doğu bölgelerde kış daha da bastıracak sıcaklıklar 15 derece birden düşecek. Diğer bölgelerde ise sıcaklıklarda değişiklik olmayacak. Cumartesi kuzey batı kesimleri yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek.

Haberin Devamı

Haftasonu hava nasıl olacak, sıcaklık artacak mı

BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA DURUMUYLA GÜNÜN EN YÜKSEK SICAKLIKLARI İSE ŞÖYLE:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu -8
İstanbul: Parçalı bulutlu 4
İzmir: Parçalı az bulutlu 4
Adana: Parçalı ve az bulutlu 7
Antalya: Az bulutlu 10
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 0
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde doğusu kar yağışlı 2
Erzurum: Parçalı çok bulutlu ve kar yağışlı -8
Diyarbakır: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı 1

İSTANBUL İLÇELER hava durumu

Haftasonu hava nasıl olacak, sıcaklık artacak mı

BAKMADAN GEÇME!