1 saat süren ‘kurtarın’ çığlığı

Güncelleme Tarihi:

1 saat süren ‘kurtarın’ çığlığı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2015 01:29

Elektrik arızası için Erzurum Aşkale’de deniz bisikletiyle açıldıkları gölette boğularak can veren 5 işçinin 1 saat ‘Bizi kurtarın’ diye bağırarak yardım istediği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

ERZURUM’un Aşkale ilçesinde bir göletin ortasında boğularak can veren 5 elekrtik işçisiyle ilgili kan donduran bir bilgi ortaya çıktı. Karasu-2 hidroelektrik santralına (HES) ait gölette 3 Nisan 2012’de, 29 köyün elektriğini sağlayan 4 direkten birinde arıza meydana geldi. Enerji nakil hattındaki arızayı gidermek için TEDAŞ çalışanı Mustafa Arifoğulları (56), taşeron işçiler Feridun Öztürk (39), Rıdvan Takım (35), Şahin Baykal (24), Ahmet Sait Turan (21) deniz bisikleti ile gölete açıldı. Ancak bisiklet alabora oldu ve üzeri buz tutan gölete düşen işçiler boğularak yaşamını yitirdi. Bunun üzerine Aras Elektrik İl Müdürü, İşletme Bakım Müdürü, Personel Müdür Vekili, taşeron firmanin sahibi, mühendis, İdeal Enerji’nin Proje Müdürü hakkında ‘taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak’ suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Haberin Devamı

5 CANA 36’ŞAR BİN LİRA

Sanıkları 3 yıl 4’er ay hapse çaptıran mahkeme cezayı 36 bin 450 TL’ye çevirdi. Kararda tanıkların ifadelerine de yer verildi. Tanık Uzman Jandarma Çavuş Tolga Karataş olayı şöyle anlattı: “Göletin yüzde 80’i buzla kaplıydı. İşçilerden 4’ü yarıya kadar suya batmış halde ‘Bizi kurtarın’ diye bağırıyordu. Bölük komutanım, arama kurtarma müdürlüğünü aradı. Ben de zıpkın çektim ancak başarılı olamadım.”

‘KUSUR ONLARDA’

Gerekçelİ kararda devrilen direği onarmak için 2 kişilik deniz bisikletine 5 kişinin bindiğine dikkat çekildi. Yer yer buz tutmuş gölette devrilen direğe doğru ilerlerken deniz bisikletinin su aldığı için fonksiyonunu yerine getiremediği, bu yüzden işçilerin suya düştükleri, 1 saat mücadele verdikleri, bunun çevrede toplananlar tarafından görüldüğü belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!