CHP TBMM Grubu da İzmir milletvekili Güler’i disipline verdi

Güncelleme Tarihi:

CHP TBMM Grubu da İzmir milletvekili Güler’i disipline verdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2015 14:06

CHP Parti Meclisi’nin “30 Mart’ta cemaatle ittifak yaptık” diyen CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’i “Kınama Cezası” istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk etmesinin ardından bir disiplin hamlesi de TBMM Grup Yönetimi’nden geldi.

Haberin Devamı

Grup yönetimi İzmir Milletvekili Güler’i “Grup Disiplin Yönetmeliğine aykırı davranışlarda bulunduğu gerekçesiyle Grup Disiplin Kurulu’na sevk etti.

BİR YIL GEÇİCİ ÇIKARMA

Sevkle ilgili olarak Hürriyet’e bilgi veren Grup Başkanvekili Engin Altay, “Sayın milletvekilini grup yönetim disipline aykırı davranışlarda bulunduğu gerekçesiyle disipline sevk ettik. CHP TBMM Grubu’ndan bir yıl süreyle ‘Geçici çıkarma’ talebinde bulunuyoruz. Parti Meclisi’nin sevk kararından ayrı bir uygulama. Grup disiplinine uymadığı gerekçesiyle biz kendi disiplin sürecimizi çalıştırdık” dedi.

BİLGİ VERİLMEDİ

İzmir Milletvekili Güler ise “Süreçle ilgili sözlü bir bilgi verilmediği gibi, yazılı bir bildirim de almadım. Bu nedenle herhangi bir değerlendirme yapma olanağım yok. Bu sabah (dün sabah) TBMM İçişleri Komisyonu toplantısındayken haberdar oldum. Ki halihazırda bir cezalandırma süreciyle ilgili dosyam YDK’da bulunuyor. Henüz parti süreci yürürken, sonuçlanmamışken ikinci kez cezalandırma yoluna gidilmesi ilginç. Ve bu işlemin basın organları eliyle yürütülmesi daha da ilginç. Kısacası, resmi bildirim gelmesini bekliyorum” bilgisini verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!