Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Bunu diyenler yalancıların şahı

Güncelleme Tarihi:

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Bunu diyenler yalancıların şahı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2015 11:25

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, son günlerde tartışma konusu olan makul şüphe konusunda bir algı operasyonu yapıldığını savunarak, “Manşet atıyorlar makul şüphe ile tutuklandı diye. Yalancıların şahı bunlar. Türkiye’de makul şüphe ile tutuklanan kimse yok” dedi. Bakan Bozdağ gözaltına alınan Hollandalı gazeteciyle ilgili olarak ise "Büyük kıyamet koparıyorlar. Bir Avrupa ülkesinde bir Türk, bölücü terör örgütü propagandası yapsa ifadesine başvurulmayacak mı" diye konuştu.

Haberin Devamı

Bozdağ, dün 7. Büyükelçiler Konferansı kapsamında Türk büyükelçilere hitap ederek şu mesajları verdi:

KOCAMAN YALAN

Makul şüphe son günlerde Türkiye’de çok tartışılıyor. Gazetelere baktığımızda tutuklama, teknik takip, dinleme, mal varlığına el koyma makul şüphe ile yapılıyor. Bunların tamamı kocaman bir yalan ve algı operasyonu çerçevesinde yapılan çarpıtmalar ve art niyetli açıklamalar. Şüphelinin yakalanabilmesi için makul şüphe varsa savcı arama kararı veriyor. Olay bu. Bingöl’de yaşanan elim hadisenin ardında da bu talep var. Sanki Türkiye’de makul şüphe hiç yoktu da yeni geldi. Hem eski CMK’da hem yeni CMK’da var. Dinleme, takip hep somut şüphe ile olur. Manşet atıyorlar ‘makul şüphe ile tutuklandı’ diye. Yalancıların şahı bunlar. Türkiye’de makul şüphe ile tutuklanan kimse yok.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Bunu diyenler yalancıların şahı
TÜRKİYE AÇISINDA İYİ DEĞİL

İnsan hakları konusunda son derece önemli çalışmalar yapıldı. Adalet Bakanlığı’nda İnsan Hakları Daire Başkanlığı kuruldu. Anayasa Mahkemesi’ne 30 bin 340 başvuru oldu. 7 bin 884’’ü hakkında kabul kararı verildi, 39 tanesi reddedildi. Yine de AİHM’e başvuru rakamlarının çok fazla olduğunu, Türkiye açısından iyi olmadığını görmemiz lazım. İdari düzenlemeden kaynaklı sorun varsa idari düzen; yasadan kaynaklı sorun varsa yasa; düzenden kaynaklı sorun varsa düzen; uygulamadan kaynaklı sorun varsa uygulama değişecek. Bu konuda önemli adımlar atıyoruz.

BİR YANDA DİKTATÖRLEŞME İDDİASI


Yeni Türkiye’de yaşam tarzına müdahale özel bir suçtur ve yaptırıma bağlanmıştır. İfade özgürlüğü bakımından önemli bir adım. Kişilerin ana dillerinde eğitim yapmalarına imkan veren düzenleme yapıldı. Pek çok Avrupa ülkesinde böyle bir düzenleme yok. Bir yandan otoriterleşmek, diktatörleşmek iddiası diğer yandan ifade özgürlüğü ana dilde eğitim.

TUTUKLU GAZETECİ YOK


Tutuklu gazeteci konusunda haksız eleştirilerle karşı karşıyayız. Dünyanın neresinde bomba atmak gazetecilik faaliyeti. Uyuşturucu, silah kaçakçılığı, evrakta sahtecilik gazetecilik faaliyeti mi? Gazetecilik faaliyeti nedeniyle ceza alan yok. Bir uluslararası örgüte, ‘gazetecilik faaliyeti nedeniyle içeride bir kişi varsa gelin birlikte çalışalım ama kanaatinizi Türkiye’deki dosyanın esasını inceleyin sonra verin’ dedik. Karşılıklı güvensizliği gerçek ve doğru bilgi ile hareket ederek kaldıralım.

HAKSIZ SABIKAMIZ VAR

Dün (önceki gün) Hollandalı gazeteci ile ilgili hadise oldu. Terör örgütü propagandası yapmakla ilgili yürüyen soruşturma var. İfadesine başvurulmuş. İfadesi alındıktan sonra da serbest bırakılmıştır. Bir Avrupa ülkesinde bir Türk, bölücü terör örgütü propagandası yapsa ifadesine başvurulmayacak mı? Fransa, Avusturya bunu incelemez mi? Büyük kıyamet koparıldı çünkü maalesef Türkiye’nin bu konuda haksız bir sabıkası var.”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Bunu diyenler yalancıların şahı

GÖZALTINA ALINAN HOLLANDALI GAZETECİ: "BEN ŞANSLIYIM ÇÜNKÜ..."

Twitleri nedeniyle dün gözaltına alınan, ifadesi alındıktan sonra ise serbest bırakılan Hollandalı gazeteci Frederike Geerdink, yaşadıklarını yine Twitter üzerinden anlattı. Diyarbakır'da yaşayan tek yabancı gazeteci olan Geerdink, "ben şanslıyım, çünkü ülkem Hollanda arkamda, bana destek veriyor. Türk gazetecileri ise kendi devletleri hapse atıyor" ifadesini kullandı. Polislerin dün öğle saatlerinde kendisini gözaltına aldıklarını, ancak daha sonra "gözaltının", "ifadesine başvurmaya" çevrildiğini anlatan Geerdink, şöyle dedi; "avukatımla konuştum. Başlangıçta gözaltına alndım. Ancak daha sonra bu durum, 'ifadesine başvurmaya' düşürüldü. Acaba Hollandalı Bakan Koenders sayesinde mi? ihtimalen..."

ANKARA'DAKİ HOLLANDALI BAKAN "ŞOK OLDUM" DEMİŞTİ

Geerdink'in Diyarbakır'da "terör örgütü propagandası" suçlamasıyla gözaltına alındığı saatlerde, Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders de resmi temaslar için Ankara'daydı. Haberi alan Koenders, twitter üzerinden "şok oldum. Konuyu Türk meslektaşım Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşeceğim" mesajı vermişti. Ankara'ya Büyükelçiler Konferansı'nda konuşma yapmak üzere gelen Koenders, dün hem Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, hem de AB Bakanı Volkan Bozkır ile biraraya geldi.

BAKMADAN GEÇME!