Kapanan yol aşılarak doğum yapan kadın kurtarıldı

Güncelleme Tarihi:

Kapanan yol aşılarak doğum yapan kadın kurtarıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2015 10:39

Kardan kapanan yol aşılarak doğum yapan kadın kurtarıldı.

Haberin Devamı

Bafra ilçesinde kar nedeniyle ulaşıma kapanan Meşelitürkmenler Mahallesi'nde doğum yapan kadın, jandarma ekiplerince hastaneye ulaştırıldı. İlçeye 40 kilometre uzaklıktaki Meşelitürkmenler Mahallesi'nde yaşayan 23 yaşındaki Binnaz Genç'in dün akşam saatlerinde doğum sancıları başladı.

Elektrik ve telefon hatlarının kesik olması nedeniyle birçok yere ulaşamayan Genç'in eşi Kerim Genç, durumu Kolay Mahallesi'ndeki jandarma karakol komutanlığı ekiplerine bildirdi. Bir greyder yardımıyla yola çıkan jandarma ekipleri iki buçuk saatte Genç'in evine ulaştı. Yardım gelene kadar evde doğum yapan Genç, dünyaya gelen erkek bebeğiyle Bafra Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Üçüncü çocuğuna kavuşan 34 yaşındaki baba Kerim Genç, eşinin akşam saatlerinde doğum sancılarının başladığını, mahallede elektrik ve telefon hatlarının kar nedeniyle kesik olmasından dolayı bir yere ulaşamadığını anlattı. Sadece Kolay Mahallesi'ndeki jandarma karakol komutanlığına ulaşabildiğini dile getiren Genç, şunları kaydetti:

"Neredeyse 8-9 saat birileri gelecek diye yol gözledik, yardımımıza sadece jandarma yetişti. Allah razı olsun onlar da evimize ulaşabilmek için seferber olmuşlar. Mahallemiz Bafra'ya çok uzak. Yollar kar yağışından dolayı kapalı, 1 metre kar var. Evimizden 22.00'de çıktık, 2 saatte hastaneye ulaşabildik. Eşimin sancıları geldiğinde çok panikledim, elim ayağıma dolandı ve ne yapacağımı şaşırdım."

Jandarma ekipleri ise yüksek kesimlerde kar yağışının devam ettiğini, bazı yolların ulaşıma kapalı olduğunu bildirdi. Ekipler, hem anneyi hem de yeni doğan bebeği sağ salim Bafra Devlet Hastanesine yetiştirdiklerini belirtti. Bafra Devlet Hastanesi kadın doğum servisinde tedavi altına alınan anne ve bebeğinin durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!