Şehit polis atanamayan fizik öğretmeniydi

Güncelleme Tarihi:

Şehit polis atanamayan fizik öğretmeniydi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2015 09:50

İSTANBUL Sultanahmet’te Turizm Polisi Şube Müdürlüğü önündeki nöbetçi kulübesine gerçekleştirilen bombalı saldırıda hayatını kaybeden polis memuru Kenan Kumaş’ın Trabzon’daki baba evinde büyük acı yaşandı. Acı haberle gözyaşlarına boğulan şehidin akrabaları, üniversite mezunu olan Kumaş’ın öğretmen olarak atanamadığı için polislik mesleğini seçtiğini söylediler. Şehit polis atanamayan binlerce öğretmenden biriymiş...

Haberin Devamı

Saldırıda ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan polis memuru 29 yaşındaki Kenan Kumaş’ın Trabzon’daki ailesi yasa boğuldu. Genç polisinin Bahçecik Mahallesi’ndeki baba evine Türk bayrakları asıldı, acı haberi alan yakınları ve komşuları şehit evine gelerek taziyede bulundu. Trabzon Sağlık Müdürlüğü’nde görev yapan şehidin babası Ahmet Kumaş da acı haberi alınca İstanbul’a gitti.

Şehit polis atanamayan fizik öğretmeniydi
SULTANAHMET’TE CANLI BOMBALI SALDIRI: 1 ŞEHİT


Tonya İlçesi nüfusuna kayıtlı polis memuru Kenan Kumaş’ın 2 ay önce kızı Elif Yaren dünyaya geldi. İstanbul’da görev yapan ancak memleketini çok seven genç polisin çocuğunun doğum yerinin Trabzon olmasını istediği için eşi Gülcan Kumaş’ı doğum öncesi Trabzon’a gönderdiği ve kızının burada dünyaya öğrenildi.

ÖĞRETMEN OLARAK ATANAMAYINCA POLİS OLDU

Acı haberle gözyaşlarına boğulan şehidin akrabaları, üniversite mezunu olan Kumaş’ın öğretmen olarak atanamadığı için polislik mesleğini seçtiğini söylediler.

Şehit polisin akrabası Şenol İnci, "Bebeğin nüfusunda Trabzon yazması için eşinin buraya gönderdi. Üniversite mezunu ve Fizik öğretmeniydi. Ama ataması yapılmadığı için polisliği tercih etti. 5 yıldır İstanbul’da polis olarak görev yapıyordu. Acımız çok büyük. Milletimizin başı sağ olsun. İstiklal Marşı ve Türk Bayrağı’ndan rahatsız olanlara da yazıklar olsun. Yazıklar olsun onlara ki rahat bir nefes alıyorlar. Terörün memleketi olmaz, terör sadece lanetlenir" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!