Bu yollara dikkat

Güncelleme Tarihi:

Bu yollara dikkat
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2015 10:49

Balkanlar ve Karadeniz üzerinden gelen dondurucu havanın etkisi altına giren Türkiye'de yollar adeta cama döndü. Yoğun kar yağışı nedeniyle bir çok karayolu ulaşıma kapandı. Karayollarında kontröllü geçişe izin veren trafik ekipleri, kış lastiği olmasına rağmen zincir takmayan araçlara ise müsade etmedi. Son olarak Kaçkar Dağları’nın güney kesiminde Çoruh Vadisi’nde yer alan İspir İlçesi’nden Erzurum’a gitmek için yola çıkan 10 araçtaki 50 yolcu, tipi nedeniyle Gölyurt geçidinde mahsur kaldı.

Haberin Devamı

İşte Türkiye genelinde trafikte olan ya da yola çıkacak sürücülerin dikkat etmesi gereken gelişmeler:

İspir’den bugün sabah saatlerinde aldığı yolcularla Erzurum’a doğru hareket eden 25 ED 645 plakalı midibüse, deniz seviyesinden 2 bin 380 metre yükseklikteki Gölyurt geçidinde tipi geçit vermedi. Karayolunda ulaşımın durmasına yol açan şiddetli tipi nedeniyle arkadan gelen 9 otomobil, minibüs, kamyonet de tipide ilerleyemedi. Erzurum- İspir arasındaki 135 kilometrelik karayolunun 45’inci kilometresinde mahsur kalan sürücü ve yolcular, cep telefonu ile yardım istediler.

Bu yollara dikkat
DONDUK KALDIK

Saat 07.30’dan beri yolun tipi yüzünden kapalı olduğunu belirten midibüs sürücüsü Menderes Doğan, "Kar yağışı az olmasına karşın tipi kenardaki karı yola serdi. Tipiden göz gözü görmüyor. Arabalarda çocuk, yaşlı, kadın ve hasta olanlar var. Özelleşme nedeniyle karayolları bakım işini Ankaralı bir firmaya verdi. Firma ve elemanları yetersiz. Kalifiye elemanları yok. Yol çalışması yapamıyorlar. Yetkililere haber verdik ancak aradan 2 saat geçmesine karşın gelen olmadı" dedi.

Haberin Devamı

Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise yol açma çalışmalarının devam ettiğini, ayrıca Erzurum-Çat karayolunun 28 ve 30. kilometrelerinde de iki aracın mahsur kaldığını, kurtarma çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Bu yollara dikkat

İZMİR-ANKARA KARAYOLU ULAŞIMA KAPANDI

İzmir-Ankara Karayolu’nun, Kula İlçe merkezi geçişi yoğun kar yağışı sebebiyle ulaşıma kapandı. Yoğun kar yağışı sonucunda, yolun kapanması nedeniyle Kula ilçesinde, ilçe emniyet müdürlüğü tarafından anonslar ile sürücüler uyarılarak trafiğe çıkmamaları istendi.

Kula’da akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle ilçe merkezinden geçen İzmir-Ankara Karayolu ulaşıma kapandı. Yolda bulunan araç sürücüleri trafik ekipleri tarafından benzin istasyonlarına yönlendiriliyor. Karayolları bölge müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre toplam 2 greyderin Kula ilçesinde yol açma çalışması yaptığı ayrıca ekiplerin yolda tuzlama çalışmasının yaptığı bildirildi. Yolda kalan sürücüler yaklaşık 2 saattir yolun kapalı olduğunu ve yolların açılmasını beklediklerini söyledi.

Bu yollara dikkat
THY, İDO VE BUDA SEFERLERİ İPTAL

Haberin Devamı

ANKARA-KONYA'DA ZİNCİRSİZ ARAÇ GEÇİŞİNE İZİN YOK

Ankara - Konya arasındaki karayolunda yoğun kar yağışı sebebiyle TIR, kamyon ve otobüslerin zincirsiz şekilde yola devam etmemeleri için trafik polislerine uyarılarda bulunuldu.

Karayolunda ulaşım güçlükle sağlanırken yolun temizlenmesi için yoğun şekilde çalışmalar sürürüyor. Ankara Emniyeti Trafik Şube Müdürlüğü haber merkezi karayolunda görev yapan ekiplere anons çekerek şehirlerarası çalışan TIR, kamyon ve otobüslerin zincir takmaları konusunda uyarılmalarını, takmayanların ise yola devam etmelerinin engellenmeleri hususunda uyardı.

Bu yollara dikkat

Haberin Devamı

Bu arada, ekiplere Akın Köyü mevkinde yolcu otobüsünün kaza yaptığı bilgisi ulaştı. Olay yerine Ankara’dan da çok sayıda ambulans, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Ekipler kaza yerine ulaşmaya çalışırken kazanın içeriği ile ilgili henüz net bir bilgi yok.

BOLU DAĞI’NDA KAR YAĞIŞI

Bolu Dağı’nın TEM yolu ve D-100 karayolu geçişlerinde kar yağışı aralıklarla etkili olurken, Karayolları ekipleri trafiği açık tutmak için kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı.

Bolu Dağı’nda geçen haftadan bu yana aralıklarla etkili olan kar yağışı sonucu yeşil alanlarda kar kalınlığı yaklaşık 60 santime ulaştı. Karayolları ekipleri kar yağışı nedeniyle TEM yolu ve D-100 karayolunu ulaşıma açık tutmak için 24 saat çalışıyor. Bolu Dağı Tünel Kontrol Merkezi’nin yanındaki Karayolları şefliğinde konuşlu bulunan ekipler, Bolu Dağı Tüneli ve viyadüklerde kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Ekipler, hava sıcaklığının eksi 4 dereceye kadar düştüğü Bolu Dağı’nda buzlanma riskine karşı tüm şeritlerde tuzlama çalışması yaptı. Kar yağışı nedeniyle sürücüler araçlarıyla yavaş ilerlemek zorunda kaldı. Trafik ekipleri ise güzergahlarda kontrollerde bulunarak, kar yağışının etkili olduğu bölgelere Karayolları ekiplerini yönlendirdi.

Haberin Devamı


155 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Bolu’da dün geceden itibaren aralıklarla etkili olan kar yağışı sonucu 155 köy yolu ulaşıma kapandı. Bolu merkeze bağlı 39, Dörtdivan’da 24 ve Gerede’de 92 olmak üzere 155 köy yolu ulaşıma kapanırken, Bolu İl Özel İdaresi’ne bağlı ekipler kapalı köy yollarını ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

BALIKESİR-İZMİR İÇİN UYARI

Balıkesir Valiliği, İzmir yönüne gidecek sürücülerin, bölgedeki etkili kar yağışı nedeniyle Edremit-Burhaniye-Ayvalık istikametini tercih etmeleri uyarısında bulundu. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Karayolları, Büyükşehir Belediyesi ve AFAD ekiplerinin çalışmaları sonucunda il sınırları dahilinde kapalı ana arter yolunun bulunmadığı belirtildi.

Haberin Devamı

Bu yollara dikkat


Devlet ve il yollarında karla mücadele çalışmalarının kesintisiz devam ettiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi. "Şehirlerarası yolculuk yapacak vatandaşlarımızın diğer illerin karayolları durumunu dikkate alarak güzergah tercihi yapmalarının uygun olacağı düşünülmektedir. Yol, trafik, can ve mal güvenliği açısından Balıkesir-İzmir yönüne gidecek araçların Balıkesir-Edremit-Burhaniye-Ayvalık istikametini tercih etmeleri, aracında kar lastiği ve zincir bulunmayan sürücülerin yola çıkmamaları önerilmektedir."

SAMSUN-ANKARA'YA ZİNCİR ŞARTI

Samsun'da etkili kar yağışı nedeniyle trafik ekipleri, Samsun-Ankara karayolu Adalar mevkisinden itibaren araçların zincirsiz geçişine izin vermiyor. Dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı kentte yaşamı olumsuz etkiledi. Samsun'dan Ankara istikametine giden araçları Adalar mevkisinde durduran trafik ekipleri, araç sürücülerini zincir takmaları konusunda uyardı.

Kış lastiği olmasına rağmen zincirsiz geçişe izin vermeyen trafik ekipleri, zinciri bulunmayan araçları geri çevirdi. Ekipler, zincir takan sürücüleri yolun ilerleyen kısımlarında dikkatli olmaları konusunda uyardı.Güzergahta zincir takmak için duran araçlar uzun kuyruk oluşturdu.

Bu yollara dikkat
İlk, orta, lise ve üniversiteler

BURSA'DA 145 MAHALLENİN YOLU KAPANDI

Bursa'da kar yağışı nedeniyle kırsal kesimde yer alan 145 mahallenin yolu ulaşıma kapandı. Büyükşehir Belediyesi'nden alınan göre, İnegöl'de 60, Mustafakemalpaşa ve Yenişehir'de 15'er, Osmangazi ve Yenişehir'de 10'ar ve diğer ilçelerde 35 olmak üzere toplam 145 mahalle ile ulaşım sağlanamıyor.

İl genelinde yoğun kar yağışı ve kapanan yol sayısının artması nedeniyle, 24 olan ekip sayısı 32'ye çıkarıldı. Yol açma çalışmalarında 22 greyder, 6 kepçe, 4 kar küreme aracı ile toplam 100 kişi görev yapıyor. Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise Bursa'nın diğer illerle bağlantısını sağlayan karayollarında, yoğun kar yağışına rağmen henüz bir sıkıntı olmadığını belirtti.

KÜTAHYA'DA 163 KÖYE ULAŞILAMIYOR

Kütahya'da, gece başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle 163 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi yetkililerinden alınan bilgiye göre, geceden bu yana merkez ve ilçelere bağlı 163 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Özel İdareye bağlı yaklaşık 100 personel, yolları açmak amacıyla 20 greyder, 17 kepçe, 6 kar bıçaklı kamyon, 1 dozer, 18 servis aracı ile aralıksız çalışma yürütüyor.

Karayollarında durum

Kütahya-Eskişehir ve Kütahya-Afyonkarahisar karayollarında zincirsiz araçların geçişlerine izin verilmiyor. Tır ve çekicilerin geçişine 50'şer metre aralıklarla kontrollü olarak izin veriliyor.

Diğer yandan Kütahya'yı Bursa'ya bağlayan İnegöl Domaniç dağ yolunda bazı tırların kayması nedeniyle yolu kapatması sonucu bir süredir yol ulaşıma kapalı bulunuyor.

Karayolları ekipleri, bu yolları açık tutabilmek amacıyla tuzlama ve kar temizleme çalışmasını aralıklarla sürdürüyor.

DENİZLİ'Yİ ANTALYA VE MUĞLA'YA BAĞLAYAN YOLLAR AÇILDI

Yoğun kar yağışı nedeniyle Denizli'yi Antalya ve Muğla'ya bağlayan karayolu ulaşıma açıldı. Kar yağışı Denizli'de hayatı olumsuz etkilerken, dün geceden bu yana devam eden yağış nedeniyle kapanan Denizli'yi-Antalya karayolu ekiplerin çalışmaları sonrası tekrar ulaşıma açıldı.

Güzergahta kontrollerini sürdüren trafik ekipleri, tır, çekici gibi ağır tonajlı araçlar ile zincirsiz araçların geçişine de izin vermiyor. Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Denizli'de şehir içi ana arterlerde ve şehirler arası yollarda herhangi bir kapalı yolun bulunmadığını, belediye ve Karayolları ekiplerinin kar temizleme ve tuzlama çalışması yaptığını kaydetti.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, kar yağışı nedeniyle ulaşımda yaşanabilecek sıkıntıları öngörerek, belediyenin toplu taşıma araçlarının ücretsiz taşıma yapacağını duyurdu. Belediye ekipleri de şehir merkezinde kaldırımlarda biriken karı temizlerken, kırılan ağaç dallarını da topladı.

Kar yağışı dolayısıyla okulların tatil edildiği Denizli'de beyaz örtü ile güne başlayan öğrenciler, karın keyfini çıkardı. Bazı vatandaşlar Delikliçınar Meydanı'daki cam "horoz heykeli" önünde fotoğraf çektirdi.

SİVAS-MALATYA TRAFİĞE KAPANDI

Sivas'ta etkili olan kar yağışı ve fırtına nedeni ile Malatya karayolu 10.30 itibariyle trafiğe kapatıldı.

Sivas-Malatya karayolunun 55'inci kilometresinde yer alan Yağdonduran geçidinde kar yağışı ve fırtına nedeni ile araçlar yolda kaldı. Araç yoğunluğunun artmaya başlaması nedeni ile saat 10.30 itibariyle karayolu trafik ekiplerince ulaşıma kapatıldı. Yoldaki çalışmaların tamamlanmasının ardından ulaşımın tekrar açılacağı belirtildi. Malatya istikametine giden araçlar ise Ulaş ilçesinde bekletiliyor.

SİVAS ERZİNCAN KAPANDI

Sivas Erzincan Karayolu'nun Kızıldağ mevkiinin yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandığı bildirildi.

AĞRI-ERZURUM KAPANDI

Ağrı-Erzurum karayolu yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. Ağrı'da akşam başlayan ve etkisini artırarak devam eden kar yağışı ve tipi, ulaşımda aksamalara neden oldu. Trafik polisleri kar yağışı ve yoğun tipiden dolayı Ağrı'nın Eleşkirt ilçesiyle Erzurum'un Horasan ilçesi çıkışında her iki yönden de araçların geçişine izin vermiyor. Ekipler, yoldaki araçları uygun dinlenme tesislerine yönlendirdi.

Karayolları 123. Şube Şube Şefi Fuat Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, akşam saatlerinden itibaren yoğun tipi nedeniyle ulaşımda aksamaların meydana geldiğini belirtti. Fırtınadan dolayı görüş mesafesinin olmadığını vurgulayan Öztürk, "Göz gözü görmediği için vatandaşlar sıkıntı yaşamasınlar, dereden kaybolmasınlar diye yolu Horasan ve Eleşkirt'ten kapattık" dedi.

Sürücülerden Erkan Can ise yolların kapalı olmasından dolayı Ağrı, Tutak ve Doğubayazıt'tan gelen yolcuların burada mağdur olduğunu söyleyerek, "Yetkililerden bizlere yardım etmelerini istiyoruz. Bu kadar yolcu ve hasta Erzurum'a gitmek zorunda" diye konuştu.

AFYONKARAHİSAR'DA KONTROLLÜ UAŞIM

Afyonkarahisar'ı Ankara, İzmir, Antalya ve Konya'ya bağlayan karayollarında ulaşım, yoğun kar yağışı nedeniyle kontrollü olarak sağlanıyor. Gece boyunca kapalı kalan yollar, karayolları ekiplerinin mücadelesi sonrasında tırların haricindeki araçların ulaşımına açıldı.

Afyonkarahisar'ı, Ankara, İzmir, Antalya ve Konya'ya bağlayan karayollarında kar temizleme çalışmasının ardından ulaşım, kontrollü olarak sağlanıyor. Trafik ekipleri, söz konusu yollarda tırların geçişine izin vermezken, diğer araçların sürücülerini ise zincir takmaları konusunda uyarıyor.

Ulaşımın sağlanamadığı Eskişehir ve Kütahya karayolunda çalışmaların sürdüğü, kar temizleme işleminin ardından yolun trafiğe açılacağı belirtildi.

ARDAHAN-POSOF KAPANDI

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Ardahan-Posof karayolu sabah saatlerinde ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi'nden alınan bilgiye göre, gece etkili olan kar yağışının ardından tipi birçok köy yolunun kapanmasına neden oldu.

İl genelinde 82 köyle de ulaşım sağlanamıyor. Ekipler, yol açma çalışmaları için bölge sevk edildi. Karayolları 183. Şube Şefliği'nden yapılan açıklamada ise tipi nedeniyle Ardahan-Posof karayolunun, Ilgar Dağı mevkisinin sabah saatlerinde ulaşıma kapandığı belirtildi. Görüş mesafesi olmadığı için karla mücadele çalışmasının da yapılamadığı ifade edildi.

Açıklamada, diğer yolları kullanacak olan sürücülerin de yoğun buzlanmadan dolayı zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmaları istendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!