İlk, orta, lise ve üniversitelerde eğitime kar tatili

Güncelleme Tarihi:

İlk, orta, lise ve üniversitelerde eğitime kar tatili
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2015 09:46

Türkiye Balkanlar ve Karadeniz üzerinden gelen dondurucu havanın etkisine girdi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle bir çok yol ulaşıma kapandı. THY, İDO ve BUDO seferleri iptal edildi. Kar yağışının etkili olduğu İstanbul, Ankara'nın bazı ilçeleri, Kocaeli, Denizli ve Konya gibi pek çok şehirde okullar tatil edildi.

Haberin Devamı

İşte kar yağışı nedeniyle eğitime ara verilen şehirler ve yetkililerin yaptığı açıklamalar:

İlk, orta, lise ve üniversitelerde eğitime kar tatili
DONDUK KALDIK

İSTANBUL

İstanbul Valiliği, dün geceden itibaren etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle, anaokulları ile ilk, orta ve liselerde 1 gün tatil ilan etti.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, Meteoroloji yetkililerince, İstanbul’da bu geceden itibaren başlayacak kar yağışının yarın öğle saatlerine kadar aralıklarla hafif, öğleden sonra ise etkisini artırarak yer yer yoğun olacağının tahmin edildiği vurgulandı.

İlk, orta, lise ve üniversitelerde eğitime kar tatili
THY, İDO VE BUDA SEFERLERİ İPTAL

Açıklamada şöyle denildi: "Bilhassa, öğleden sonra etkisini artırması beklenen kar yağışının ve buna bağlı olarak mevsim normallerinin altında seyredecek düşük sıcaklık, kuvvetli poyraz fırtınası ve akşam saatlerinden itibaren görülecek buzlanma ve don olayının ara cadde ve sokaklar başta olmak üzere araç trafiği ve yaya ulaşımında yol açacağı olumsuz etkiler ile İstanbul’un özel durumu göz önüne alınarak, herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla anaokulları ile ilk, orta ve liselerde eğitim ve öğretime 6 Ocak Salı günü bir gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaklardır."

ANKARA

Haberin Devamı

Ankara Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre Ayaş, Bala, Çamlıdere, Güdül, Haymana ve Polatlı’da okullar yoğun kar yağışı nedeniyle bir gün tatil edildi.V ali Vekili Kemal Karadağ, hurriyet.com.tr’ye yaptığı açıklamada ayrıca bu ilçelerde hamile ve engelli kamu çalışanlarının da bir gün idari izinli sayılacaklarını söyledi. Ankara'nın genelinde yoğun kar yağışı olmasına rağmen sadece 6 ilçede eğitime ara verilmesi sosyal medyada da tartışılan konulardan biri oldu.

İlk, orta, lise ve üniversitelerde eğitime kar tatili
TRAFİKTE BU YOLLARA DİKKAT

KOCAELİ

Kocaeli Valiliği de bugün için özellikle kentin yüksek kesimlerindeki ulaşım güçlüklerini dikkate alarak il genelinde ilk ve orta dereceli okulların bir gün süreyle tatil edilmesini kararlaştırdı. Kocaeli Üniversitesi de, Umuttepe Kampüsü ile diğer meslek yüksekokullarının bulunduğu alanlara gidip gelmede yaşanacak güçlükleri dikkate alarak tüm üniversitenin bugün için tatil edildiğini, bugün girilmesi gereken final sınavlarının da iptal edildiğini duyurdu. Bu duyuru Kocaeli Üniversitesi rektörü Prof.Dr. Sadettin Hülagü'nün twitter adresinden yapıldı.

SAKARYA

Haberin Devamı

Kocaeli’nin yanı sıra kar yağışı Sakarya’da da etkili olmaya başladı. Sakarya Valiliği kar yağışı nedeniyle bugün için il genelinde taşımalı sistemle eğitim verilen okulları bugün için tatil etti.

BALIKESİR

Balıkesir Valiliği, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelindeki okulların bir gün süreyle tatil edildiğini, kamuda çalışan hamile ve engellilere de izin verildiğini açıkladı.

Kentteki okulların yoğun kar yağışı ve olumsuz hava nedeniyle bugün tatil edildiğini duyuran Balıkesir Valiliği ayrıca, kar birikintileri ve buzlanmanın özellikle cadde ve sokaklarda araç trafiği ve yaya ulaşımında meydana getirebileceği olumsuza dikkati çekti. Tedbir amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ve hamilelerin da bugün idari izinli sayılacakları bildirildi.

GÜMÜŞHANE

Haberin Devamı

Gümüşhane’de dün akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim yapılan okullarda eğitime ara verildi.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde taşıma kapsamına alınan ilköğretim, ortaöğretim, özel eğitim okulları ve öğrencileri taşıma ile okula erişen özel eğitim okullarının bir gün süreyle tatil edildiğini duyurdu.

KONYA

Konya’da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve 27 ilçede okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Engelli ve hamile kadınların da 1 gün idari izinli sayılacağı belirtildi. Selçuk, Necmettin Erbakan ile KTO Karatay Üniversitesi’nde eğitime bugün ara verildi.

Haberin Devamı

Konya Valiliği, merkez Karatay, Meram ve Selçuklu ilçeleriyle Ahırlı, Altınekin, Beyşehir, Bozkır, Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Güneysınır, Hadim, Taşkent Ilgın, Kadınhanı, Sarayönü, Seydişehir, Akören, Çeltik, Hüyük, Tuzlukçu, Yalıhüyük, Yunak, Kulu, Akşehir, Cihanbeyli ilçelerinde ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki okulların bugün tatil edildiğini açıkladı. Ereğli, Karapınar, Halkapınar ile Emirgazi İlçesi’nde ise, eğitim-öğretime devam edileceği belirtildi. Ayrıca engelli ve hamile kadınlarında 1 gün idari izinli sayılması kararlaştırıldı.

ERZURUM

Erzurum'un Karayazı ilçesinde kar yağışı ve fırtına nedeniyle ilçe genelinde ve bağlı köylerde eğitime bir gün ara verildi. Karayazı Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ilçe genelinde yoğun kar yağışı ve fırtınanın devam ettiğini belirtildi.

Açıklamada, kar yağışı dolayısıyla ilçe genelinde ve bağlı köylerde ilk ve ortaöğretim kurumlarının 1 gün tatil edildiği kaydedildi.Hamile ve engelliler de 1 gün süreyle idari izinli sayılacak.

ÇANKIRI

Haberin Devamı

Çankırı'da olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime bugün ara verildi.

Çankırı Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, kentteki kar yağışının etkisini yoğun şekilde sürdürmesi dolayısıyla il genelindeki tüm okulların bugün tatil edildiği kaydedildi.

KASTAMONU

Kastamonu’da yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ve yarın ara verildi.

Kentte dün başlayan kar yağışı sabaha karşı etkisini artırdı. Kent merkezinde kar kalınlığı 25 santime ulaştı. Şehir içi yollarda trafik ağır ilerledi. Belediye ekipleri kar temizleme ve tuzlama çalışması yaptı. Kar nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar bugün ve yarın 2 gün süreyle tatil edildi.

BURDUR

Burdur Valisi Hasan Kürklü, Twitter hesabından, "Yoğun kar yağışı nedeni ile okullar salı günü tatil edilmiştir" açıklamasını yaptı.

Merkezde gecenin geç saatlerinde başlayan kar yağışı, il merkezini beyaza bürüdü. Araçları ile il merkezi ve çevreyolundan geçen sürücüler, zaman zaman zor anlar yaşadı. Cumhuriyet Meydanı ve mahalle aralarında gençler, çocuklar ve mahalle sakinleri kar topu oynadı.

UŞAK

UŞAK Valiliği; soğuk hava ve beklenen kar yağışı nedeniyle kent genelinde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okulların tatil edildiğini duyurdu. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personelinde idari izinli olduğu açıklandı.

Valilik Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamanda; "Uşak Meteoroloji Müdürlüğü’nün hava tahmin raporlarında bildirilen mevcut hava şartları, yağış durumu ve en son meteorolojik veriler ışığında öğrencilerimizin sağlığı ve ulaşım güvenliği için il merkezi ve ilçelerimiz dahil olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı tüm yaygın ve örgün eğitim kurumlarının 6 Ocak Salı günü bir gün süre ile tatil edilmesine karar verilmiştir. Ayrıca Valiliğimizce il geneli ve ilçelerimiz dahil olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personelinde bir gün süre ile idari izinli sayılması kararlaştırılmıştır" denildi.

Uşak Valisi Seddar Yavuz, soğuk hava ve kar tatilini Twitter ve facebook adreslerinden de duyurdu.

KÜTAHYA

Kütahya il merkezi ve bazı ilçelerde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, il genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle ilk ve orta öğretim kapsamındaki öğrenciler ile birleştirilmiş sınıflı köy okullarında eğitime 06 Ocak Salı ara verildi.

Öte yandan Tavşanlı ve Gediz ilçelerinde ise tüm ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiği bildirildi.

BURDUR

Burdur’da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Valilik kararıyla eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı merkez ve ilçelerde etkisini sürdürüyor. Kar yağışı nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı Valilik tarafından Burdur merkez ve ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarla liselerde eğitime bir gün süreyle ara verildiği açıklandı.

Burdur Valisi Hasan Kürklü kararı resmi Twitter hesabından duyururken, "Yoğun kar yağışı nedeni ile okullar salı günü tatil edilmiştir" dedi.

KULA

MANİSA’nın Kula İlçesi’nde, kar yağışı nedeniyle ilköğretim okulları, 1 gün süreyle tatil edildi. Yoğun kar yağışı nedeniyle Kula Kaymakamı Murat Güven, ilçe ve bağlı köylerdeki ilköğretim okullarında eğitim ve öğretime 1 gün ara verildiğini açıkladı.

DENİZLİ

Denizli’de kar yağışının etkili olması ve devam edecek olması nedeniyle Valilik tarafından Sarayköy İlçesi dışında 18 ilçe ve kent merkezindeki ilk ve orta dereceli okullar bir günlük tatil edildi. Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) de bir günlüğüne eğitim ve öğretime ara verdi.

Valilik, kentteki yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda bugün için verilen tatil kararının, yarın için de uzatıldığını duyurdu.

BİNGÖL

Bingöl’de yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarın için bir gün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü resmi internet sitesinden, ’Acil kar tatili duyurusu’ başlığını taşıyan açıklama yaptı. Açıkamada, "Yoğun kar yağışı nedeniyle 06.01.2015 tarihinde ilimiz merkez ilçeye bağlı tüm ilköğretim ve ortaöğretim kurumları bir gün tatil edilmiştir" denildi.

TUNCELİ

Tunceli merkez ve ilçelerde, bugün sabah saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı nedeniyle okullar tatil edilirken, 350 köy yolu da kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı.

Sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi. Kar yağışı nedeniyle Nazimiye, Pülümür ve Hozat İlçeleri’nde okullar yarından itibaren 2 gün, Ovacık ve Mazgirt’te 1 gün, il merkezi ve Çemişgezek İlçesi’nde de taşımalı eğitim yapılan okullar 1 gün valilik kararı ile tatil edildi.

Ayrıca Tunceli merkez ve ilçelere bağlı 350 köy yolu da kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!