Edirne Valisi: Bu memleket turşu kurulur gibi kurulmadı

Güncelleme Tarihi:

Edirne Valisi: Bu memleket turşu kurulur gibi kurulmadı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2015 13:42

KARS Sarıkamış Allahuekber Dağları’nda şehit olan 90 bin asker Edirne’de anıldı. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in de katıldığı kortej, Selimiye Meydanı’na kadar yaklaşık 4 kilometre yürüdü. Duanın ardından konuşan Vali Şahin, ülkenin zor şartlarda kurulduğunu ifade ederek,"Bu memleket turşu kurulur gibi kurulmadı. Bu memleket işte bu zatı muhteremlerin, o şahadet şerbetini içenlerin kanları üzerine kuruldu" dedi.

Haberin Devamı

Sarıkamış Harekatı’nın 100’üncü yılı anma etkinlikleri kapsamında Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan, daire müdürleri ve öğrencilerin katıldığı kortej Talatpaşa Caddesi Atatürk Bulvarı’nda toplandı. Ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posteriyle yaklaşık 4 kilometre yürüyen kalabalık daha sonra Selimiye Meydanı’nda toplandı.

Müftü Yardımcısı İsmail Yıldız tarafından şehitler için dua edilirken, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin duanın ardından yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"O insanlar ki Ruslara teslim olmadı, ancak Allah’a teslim oldular. O yüce kişiler ki, beyaz kefeni kardan giydiler. İşte biz de bu vesileyle Türkiye’nin en batısından en doğusundaki Kars’ta, Kars’taki anma programlarına ve oradaki kişilere, Sarıkamış’a buradan selamlar olsun diyoruz. Onların anısına buradan selam gönderiyoruz. O kişiler, bu memleketin selameti için orada canlarını feda ettiler. İşte görüyorsunuz ki, bu memleketin temelleri böyle atıldı. Bu memleket turşu kurulur gibi kurulmadı. Bu memleket işte bu zatı muhteremlerin, o şahadet şerbetini içenlerin kanları üzerine kuruldu."

Programın ardından etkinliğe katılanlara Edirne Valiliği tarafından bardakta çorba ikram edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!