SEAŞ işçilerinin eylemi 11. gününde

Güncelleme Tarihi:

SEAŞ işçilerinin eylemi 11. gününde
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2015 19:23

MANİSA’nın Soma İlçesi’nde faaliyet gösteren Soma B Termik Santrali’nin özelleştirilmesine karşı çıkan Soma Elektrik Üretim ve Ticaret (SEAŞ) çalışanları ile Tes- İş Sendikası Şubesi tarafından kurulan direniş çadırındaki bekleyiş 11’inci gününü geride bıraktı. İşçiler, özelleştirme ihalesinin durduruluncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

Haberin Devamı

24 Aralık’ta kurulan direniş çadırında 24 saat nöbet tutan işçilerin bekleyişi sürüyor. Direniş çadırını, Tes-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Ferudun Yıldız ve Tes İş Sendikası Balıkesir Şube Başkanı Necdet Özbay ziyaret etti. İşçilerle görüştükten sonra basın açıklaması yapan Yıldız, "Ortak hareket etmek zorundayız. Alacağınız her türlü kararda merkez olarak yanınızdayız. Yatağan eylemlerinde yaklaşık 46 gün Yatağan’da olduk. Ankara’daki eylemlerde biz de yerimizi aldık. Su yedik, gaz yedik, sopa yedik, ama biz haram yemedik. Özelleştirme işsizlik demek, açlık demek, yandaşlara peşkeş çekmek demek. Sonuçta özelleşen tüm iş yerlerinde gördük ki çalışanların hepsi işten atıldı. 4-C denen ucube bir yasaya mahkum edildiler. Soma’nın özelliği var dedik. Ak Parti Manisa milletvekilleri ile defalarca görüştük. Bize dediler ki ’biz yetkili makamlarla görüştük Soma B Termik Santralin özelleştirilmesine ilişkin ertelettirme sözü aldık.’ Bizler, erteleme değil durdurma kararı istiyoruz. Bizim ekmeğimizle kim oynarsa oynasın biz dimdik karşısındayız" dedi.

Tes- İş Sendikası Balıkesir Şube Başkanı Necdet Özbay ise, "Santralin özelleştirilmesine karşı direnmek gerektiğine inanıyoruz. Özelleştirme demek işsizlik demek. Tes İş Sendikası Balıkesir Şubesi olarak her zaman yanınızdayız" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!