Yeni yıl karla geldi

Güncelleme Tarihi:

Yeni yıl karla geldi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2015 22:43

Kar, tipi ve dondurucu soğuk yeni yıla girerken tüm Türkiye’yi etkisi altına aldı. Kara, deniz ve hava trafiği neredeyse durma noktasına geldi. Belediyeler, evsizleri koruma altına alırken, karayolları ekipleri yolları açık tutabilmek için 24 saat kesintisiz çalışıyor. Meteoroloji, olumsuz hava koşullarının süreceğini bildirdi. İstanbul-İzmir karayolunda 40 saatten fazla bir süre mahsur kalan vatandaslar 2015'e araçlarının içinde girdi.

Haberin Devamı

BOĞAZ GEÇİŞE KAPATILDI

Çanakkale’de, poyrazla süren kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi. Çanakkale Boğazı, dün sabah görüş mesafesinin kısıtlı olmasından dolayı iki yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatıldı. Özellikle Çanakkale-Lapseki karayolunda etkili olan tipi, görüşü 10 metreye kadar düşürdü.

Yeni yıl karla geldi
YENİ YILA KARAYOLUNDA GİRDİLER

ULUDAĞ’DA 110 SANTİM KAR

Bazı TIR’ların kayarak ulaşımın durmasına yol açtığı Bilecik-Bozüyük karayolunda mahsur kalan 9 diyaliz hastası kurtarıldı. Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ’da kar kalınlığı 110 santimetreyi geçti.

ÇATILAR ÇÖKTÜ

Bursa merkez Nilüfer ilçesine bağlı Unçukuru Mevkisi’ndeki bir çiftlikte, içinde 180 küçükbaş hayvanın bulunduğu ağılın tavanı biriken karları taşıyamayarak çöktü. 7 küçükbaş hayvan telef oldu. Kütahya’nın Simav ilçesinde, yaklaşık 1 yıl önce üstü kapanan Akbaldır Stadı’nın çatısı da çöktü.

Haberin Devamı

EĞİTİME KAR ENGELİ

Önceki gün tatil kararı alan illere dün yenileri eklendi. Tekirdağ il geneli, Kastamonu’nun 13 ilçesi, Manisa’nın Demirci, Gördes ve Kırkağaç ilçeleri, Kırklareli’nin Demirköy ile Vize ilçeleri, İzmir’in Kınık ilçesi ile Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nde eğitime dün ara verildi.

İSTANBUL’DA BUZLANMA

Kar yağışı nedeniyle İstanbul’dagece 1920 personel, 908 araç, ana arterlerde görev yaptı. Birçok yol ve köprüde buzlanma meydana geldi. Buzlanma erken uyarı sistemi 179 kez uyarı sinyali gönderdi. Ekipler sinyallere göre tuzlama yaptı, fırtına ve kar yağışı nedeniyle devrilen 29 ağacı kaldırdı, çatısı uçan 2 binaya müdahale etti. Son yağışlarla birlikte İstanbul’da Istırancalar, Pabuçdere, Kazandere barajlarında doluluk yüzde 100 olurken, Terkos yüzde 85, Alibeyköy yüzde 83, Ömerli yüzde 62, Büyükçekmece yüzde 35’e ulaştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi 505 evsiz vatandaşı Zeytinburnu Spor Salonu’nda misafir ediyor.

ONLARI UNUTMAYIN

Yeni yıl karla geldi

Haberin Devamı

KAR yağışı nedeniyle yiyecek bulamayan hayvanların aç kalmaması için kampanya başlatan Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Üyesi Filiz Ayhan, topladığı 100 kilo kuru mamayı, Veteriner Derya Çetinkaya ile Uludağ’da ormanlık alan ve yol kenarlarına bıraktı. Ayhan, “Artan yiyeceklerinizi atmayın, can dostlarınız sizi bekliyor” diyerek herkesi duyarlı olmaya çağırdı.

30 SAAT ESARET

Yeni yıl karla geldi

KAR yağışı ve buzlanma nedeniyle önceki gece ulaşıma kapanan İzmir-İstanbul karayolunda kilometrelerce uzunlukta taşıt kuyruğu oluştu. Yol 30 saat ulaşıma kapalı kaldı. 12 saati aşkın süre yolun açılmasını bekleyenlerin bir kısmı geri döndü. Vatandaşların bekleyişi 24 saati geçerken yetkililer yolun gece açılmasını beklemediklerini söyledi. Gece boyunca AFAD, Akhisar Belediyesi ve Kızılay Akhisar Şubesi’nce 2 bin 500 kişilik kumanya dağıtımı yapıldı, simit ve çay ikramında bulunuldu. Afyonkarahisar-Kütahya karayolunda da yoğun tipi nedeniyle kilometrelerce TIR kuyruğu oluştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!