İçimizdeki hainlere aldanmayacağız

Güncelleme Tarihi:

İçimizdeki hainlere aldanmayacağız
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2014 22:43

SİYASİLER yeni yıl mesajlarında, yeni başlangıçlar yapılmasına dair umutlarını dile getirdiler. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Kimi zaman içimizdeki hainler, kimi zaman yurtdışındaki hasımlar, büyük bir Türkiye’nin inşa ediliyor olmasından rahatsızlıklar. Biz bu hainlere aldanmayacağız” derken, 6-7 Ekim eylemlerinde öldürülen HÜDA-PAR’lı Yasin Börü’yü özel bir önemle andı.

Haberin Devamı

Erdoğan’ın mesajı özetle şöyle: “2014 yılı demokrasi tarihimizde çok sevindirici bir dönüm noktası olarak da kayıtlara geçti. Cumhurbaşkanı’nın halk tarafından tayin edilmesiyle, ülkemizde demokrasi ve milli irade çok daha güçlü hale geldi. Türkiye’de hükümetlerin artık sandık dışında yollarla, milletin iradesinin dışında yöntemlerle görevden uzaklaştırılamayacağını; komploların, kumpasların, tuzakların, ahlak dışı darbe girişimlerinin milletin iradesi karşısında eriyip gideceğini herkes görmüş oldu. Türkiye, özellikle Çözüm Süreci’nde hiçbir tehdide, hiçbir şantaja boyun eğmeyecek, bunun yanında şımarıklığa da asla müsaade etmeyecektir. Çözüm Süreci, Türkiye’nin en büyük sosyal ve kardeşlik projesidir. Kimi zaman içimizdeki hainler, kimi zaman yurtdışındaki hasımlar, büyük bir Türkiye’nin inşa ediliyor olmasından, bölgesinde ve dünyada öncü bir Türkiye’nin yükseliyor olmasından rahatsızlıklarını dile getireceklerdir. Bu hainlere aldanmayacağız, hainlerin ipini elinde tutan karanlık odaklara asla boyun eğmeyeceğiz. 2014’te Soma’da, Ermenek’te yitirdiğimiz kardeşlerimize özellikle rahmet niyaz ediyor, yakınlarına bir kez daha sabır diliyorum. 2014’ün en acı kayıplarından biri, Kurban Bayramı’nda alçakça saldırılar neticesinde yitirdiğimiz genç kardeşlerimizdi. Başta Yasin Börü olmak üzere, bu genç kardeşlerimizi de bugün bir kez daha rahmetle yad ediyorum.”
Siyasilerin yeni yıl mesajları özetle şöyle:
VİCDANİ DEĞERLENDİRME
TBMM Başkanı Cemil Çiçek: Millet olarak barış, huzur ve sağlık dilekleriyle başladığımız bir yılı geride bırakırken, aynı dileklerle yeni bir yıla başlıyoruz. 2014 yılına ilişkin özel, tüzel her kişi ve kurumun kendi içinde yapacağı vicdani değerlendirme, 2015 yılına yön verecektir.
EDİP CANSEVER’DEN ALINTI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: 2015’in aydınlığın, sevginin, özgürlüğün yılı olmasını ve mutluluk getirmesini diliyorum. Önümüzde sadece yeni günler değil, kendimizin ve ülkemizin kaderini değiştirebilecek yepyeni fırsatlar, yeni kararlar ve seçimler var. Edip Cansever bir şiirinde, ‘Bütün iyi kitapların sonunda, bütün gündüzlerin, bütün gecelerin sonunda, meltemi senden esen, soluğu sende olan, yeni bir başlangıç vardır’ diyor. 2015 yılında yeni bir başlangıç yapalım.
2015’TE HESAP VERMELİLER
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: 2014, hırsızların, soygun çetelerinin, haram kadrolarının, devlet hazinesini yağmalayan, milli kaynakları zimmetine geçiren suç şebekelerinin taarruz ve tertibine sahne olmuştur. Türkiye’nin adalet rayına oturması 2015 yılında mutlaka sağlanmalı, rüşvet ve yolsuzluk çamuruna bulaşanlar kesinlikle hesap vermelidir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!