Deniz Gezmiş'in avukatı evsizlerin arasından çıktı

Güncelleme Tarihi:

Deniz Gezmişin avukatı evsizlerin arasından çıktı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2014 22:43

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi soğuk havanın iyice etkisini arttırmasıyla her yıl olduğu gibi bu yıl da evsizleri sokaklardan toplayarak barınma merkezlerine götürmeye başladı. Belediye ekipleri tarafından sokaktan alınanlardan biri de 80 yaşındaki emekli Avukat Erdoğan Gençel’di. Deniz Gezmiş’in avukatlarından biri olan Erdoğan Gençel’in hikayesine Hürriyet ulaştı.

Haberin Devamı

Erdoğan Gençel gençliğinde Deniz Gezmiş’in avukatlarından biriydi. Deniz Gezmiş gibi devrimciydi. Emekli olmasının ardından tek başına yaşamaya başladı. Ancak sağlık durumu iyi değildi. İstanbul Barosu’nun geçtiğimiz dönem yönetim kurulu üyesi olan Ufuk Özkap Erdoğan Gençel’ye yakından ilgilendi. Kalacağı bir eve yerleştirdi.

Erdoğan Gençel burada bakıcısıyla tartışınca evden ayrıldı. Baroyla da bağı kopmuş oldu. İstanbul Barosu yetkilileri Erdoğan Gençel’in barınma merkezinde olduğunu internet sitelerine düşen haberlerden öğrendi.

Erdoğan Gençel kendisini, "İstanbul Barosu'ndan 1990 yıllarında emekliliğimi istedim. Meslekten çok yorulmuştum. Ev alamadım. Ancak siyasi tarihe ilişkin çok kitap satın aldım. Amacım Kadıköy'de bir halk kitaplığı tesisi yapmaktı. Gerçekleştiremedim. Geçmişte senelerce gençlerin davalarına ücretsiz baktım. Sokaklarda yaşıyorum. En büyük sıkıntım içkiye alıştırılmış sokaklarda yaşayan gençler" diye anlatmıştı.

Haberin Devamı

Deniz Gezmişin avukatı evsizlerin arasından çıktı


İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kılıç hemen Zeytinburnu’ndaki barınma merkezine gitti. Erdoğan Gençel’in kendilerinin meslek büyüğü olduğunu söyleyen Hasan Kılıç, “Erdoğan Bey ile irtibatımız kopmuştu. Kendisini yine bulduk. Gereğini yapacağız. Uygun bir yere yerleştirilecek ve bakımı sağlanacak” dedi.

Deniz Gezmişin avukatı evsizlerin arasından çıktı
BABASINI TÜRKİYE TANIYORDU, O KİMSESİZLER SALONUNDA ÇIKTI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!