Yağmur ve kar bitti fırtına başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Yağmur ve kar bitti fırtına başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2014 16:19

İstanbul'u etkisi altına alan yoğun yağış yerini fırtınaya bıraktı. Rüzgarın hızının saatte 100 km/s'ye kadar ulaşması bekleniyor.

Haberin Devamı

AKOM'dan yapılan yazılı açıklamada yılın son gününde poyraz yönünden etkili olan ve yer yer saatte 75-80 kilometreye çıkan rüzgarın hızının saatte 100 kilometreye kadar ulaşmasının beklendiği ifade edildi.

İL İL 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ

Fırtınanın özellikle köprü ve viyadüklerde daha etkili olması nedeniyle araç ve motosiklet sürücülerinin trafikte yavaş seyretmeleri gerektiği aktarılan açıklamada, "Vatandaşlar, tente, branda ve olası çatı uçmaları, ağaç devrilmelerine karşı dikkatli olmalı. Ayrıca kombi menfezleri kapatılmamalı, sobalar ise ters rüzgara karşı gece söndürülmeli" uyarıları yapıldı.

FIRTINA DUVAR YIKTI

Sultangazi'de ana cadde üzerindeki bir arsayı çevreleyen istinat duvarı şiddetli fırtına nedeniyle yıkıldı. Duvarın altında kalan 4 otomobil ağır hasar gördü.

Olay saat 15.30 sıralarında meydana geldi. Uğur Mumcu Mahallesi'ndeki en işlek caddelerden K Caddesi üzerinde bulunan bir arsayı çevreleyen istinat duvarı, şiddetli fırtınanın etkisiyle bir anda yıkıldı. Şans eseri olayda ölen veya yaralanan olmadı. Ancak park halindeki 4 otomobil duvarın altında kaldı. Araçlardan ikisi tamamen kullanılamaz hale gelirken, 2'si de ağır hasar gördü.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, çevredeki vatandaşlar belideyeye defalarca şikayet etmelerine rağmen duvarla ilgili hiçbir önlem alınmadığını öne sürdüler.

ÇATILAR UÇTU

Haberin Devamı

Fırtınanın etkisiyle Seyrantepe Berat Sokak, Oto Sanayi Sitesi Veysel Karani Mescidi’nin çatısı uçtu. Uçan çatının bir bölümü sokağın karşısındaki binanın üzerine düştü. Yere düşen parçalar ise, sokağı kapattı. Vatandaşların ihbarıyla olay yerine gelen itfaiye ekipleri uçan çatının parçalarını temizledi. Sokağın boş olması olası bir faciayı önledi.

Sokak üzerinde işyeri olan İlhan Sönmez, "Şiddetli rüzgar nedeniyle Veysel Karani Camisi’nin çatısı uçtu. Buradan her gün insanlar geçiyor. Allah'tan ucuz atlatıldı. İnsan olsaydı her türlü şey olabilirdi" dedi.

Yağmur ve kar bitti fırtına başlıyor
BU ÇIĞLIĞI DUYUN: YOLDA KALDIK, AÇ VE SUSUZUZ

AĞAÇ VE DİREKLER DEVRİLDİ

Zincirlikuyu Mezarlığı girişinde ise ağaç otomobilin üzerine devrildi. Otomobil içerisindeki iki kişi olaydan yara almadan kurtuldu. Araçta ise maddi hasar oluştu.

Haberin Devamı

Şişli Kurtuluş Caddesi girişinde de halk otobüsün üzerine aydınlatma direği devrildi. Direk itfaiye ve belediye ekipleri tarafından otobüsün üzerinden kaldırıldı.

EKİPLERDEN 24 SAAT MESAİ

Öte yandan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, kentin tüm noktalarında 24 saat mesai yapan Zabıta Daire Başkanlığı Trafik Zabıta Amirliği ekipleri, olumsuz hava şartları nedeniyle yolda kalan araçlara müdahale ederek, kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

Kenti etkisi altına alan yağış nedeniyle gerekli önlemleri alan ekipler, güvenli bir şekilde yolculuk yapmaları için vatandaşlara yardımcı oluyor.

E-5 ve E-6 karayolları üzerinde arızalanan araçları çekicilerle uygun bir alana çeken zabıta ekipleri, trafiğin seyrini kolaylaştırarak yollarda oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!