Çanakkale’de tipi kara ve deniz ulaşımını aksatıyor

Güncelleme Tarihi:

Çanakkale’de tipi kara ve deniz ulaşımını aksatıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2014 10:38

ÇANAKKALE’de dün öğlende başlayan bugün gece yarısından itibaren tipiye dönüşen kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor.

Haberin Devamı

Kentteki deniz ulaşımı sadece merkez ile Eceabat arasındaki hatta sağlanabilirken, diğer feribot seferleri ise yapılamıyor. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi bugün tatil edildi, Çanakkale Boğazı’nın ise transit gemi geçişlerine çift yönlü olarak kapatıldı.

Kentte dün öğlende başlayan kar yağışı, bugün saat 01.00’den sonra saatteki hızı 90 kilometreyi bulan poyrazla birlikte tipiye dönüştü. Sabah kadar aralıksız süren tipi, kenti beyaza bürüyerek hayatı olumsuz etkilemeye başladı. Tipi nedeniyle Geyikli- Bozcaada, Kabatepe- Gökçeada ve Gelibolu- Lapseki arasındaki feribot seferlerinin yapılamadığı açıklandı. Çanakkale’de deniz ulaşımının şuan için sadece merkez ile Eceabat arasındaki hatta yapılabildiği belirtildi. Görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle Çanakkale Boğazı’nın saat 09.00’dan itibaren transit gemi geçişlerine çift yönlü olarak kapatıldığı kaydedildi.

ŞU AN İÇİN KAPANAN YOL YOK

Kent merkezi ile çevresindeki karayollarında tipi ve buzlanmanın ulaşımı olumsuz etkilediği ifade edildi. Şu an için kapalı yol bulunmazken, ekipler tuzlama ve kar küreme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Çanakkale- Bursa Karayolu’nun Çanakkale-Lapseki ilçesi arasında kalan bölümünde, özellikle Özbek rampası ile Suluca Mevkii’ndeki yokuşta, sıkıntı yaşandığı belirtildi. Buzlanma nedeniyle rampaları çıkamayan beş aracın yolda kaldığı kaydedildi. Kent merkezinde ise özellikle yüksek kesimde kalan Esenler Mahallesi’nden İskele güzargahına inen yolda yaşanan buzlanmanın ulaşımı olumsuz etkilediği kaydedildi. Karayollarının dışında kent merkezinde de belediye ekiplerince tuzlama ve kar küreme çalışmaları yaptığı ifade edildi.

ÇOMÜ’DEN TATİL KARARI

Olumsuz hava konuşları nedeniyle kentteki ilk ve orta dereceli okulların ardından bugün de Çanakkale 18 Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) yönetim kurulu kararıyla okulları tatil etti. Öte yandan; elektrik nakil hatlarındaki arızadan dolayı Biga İlçesi’ndeki 25 köye elektrik verilemediği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!