Haluk Koç: Cumhurbaşkanı Anayasa'yı paspas gibi çiğniyor

Güncelleme Tarihi:

Haluk Koç: Cumhurbaşkanı Anayasayı paspas gibi çiğniyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2014 15:20

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın 19 Ocak’ta Bakanlar Kurulu’nu Beştepe’de toplayacağını açıklamasını eleştiren CHP Parti Sözcüsü Haluk Koç, "Anayasa’da yazan yetkilerimi kullanacağım diyor. Anayasa ona, yetkilerini senin gibi seçilmiş bir hükümetin başkanını kuşat diye mi veriyor. Yargıyı sıfırla mı diyor. Medya özgürlüğünü yok et darma dağın et mi diyor? Anayasa sana yetki olarak ne diyor sen ne yapıyorsun. Cumhurbaşkanı Anayasadan kaynaklanan yetkilerini falan kullanmıyor. Cumhurbaşkanı bizzat Anayasayı ayaklarının altına almış paspas gibi çiğniyor. Açık bir Anayasa suçu işlediğini söylüyoruz" dedi.

Haberin Devamı

CHP Parti Sözcüsü Haluk Koç, partisinin Merkez Yönetim Kurulu devam etiği sırada düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunarak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"E AHMET BEY AĞAN, PAŞAN BELLİ İŞTE BAK 19 OCAK’TA GEÇECEK BAŞINA İŞTE"

AK Parti’nin seçim şarkısına değinen Koç, "E Ahmet bey ağan, paşan belli işte bak 19 Ocak’ta geçecek başına işte. Şarkının fonunu siyaset sahnesinde çalıyoruz. Ağan da paşan da belli. Yiğit kim diyor, çalan kim çarpan kim?" diye sordu.

"DEVEYİ HAVUDU İLE GÖTÜREN KİM? KİM BU ŞEREFSİZLER"

Koç, "Deveyi havudu ile götüren kim? Kim bu şerefsizler. Uyarlıyalım mı bu şarkıyı da denemesi bedava. Çalan da çırpan da şereften yoksun olanlar da belli. Adaletten kaçanlar da, bu milletin kanını emenler de belli" dedi.

"CUMHURBAŞBAKAN DİYE BİR GÖREV İCAT EDİLİYOR"

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu eleştiren Koç, "Cumhurbaşbakan diye bir görev icat ediliyor Türkiye’de. Değerli Ahmet bey biz sana hep yardımcı olmak istedik. Ağrılığını koy, abinin vesayetinden çık dedik. Fotokopi gibi davranma dedik. Fotoğrafın aslı ol dedik. Araba olma dedik. Sen anlamsız bir gülümseme ile dolaşıp durdun" dedi.

"SEN BU VESAYETİN ALTINDA EZİLDİN VE ŞU ANDA SEN ETKİSİZ BİR ELEMANSIN ZOR ZANAAT AHMET BEYLİK"

Koç, "Sen bu vesayetin altında ezildin ve şu anda sen etkisiz bir elemansın. Sadece ismin var. Ne işlevin ne görevin var. Zor zanaat Ahmet beylik. Ne kadar taşınabilir. Hep beraber göreceğiz" dedi.

"CUMHURBAŞKANI BİZZAT ANAYASAYI AYAKLARININ ALTINA ALMIŞ PASPAS GİBİ ÇİĞNİYOR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 19 Ocak’ta Bakanlar Kurulu’nu Beştepe’de toplayacağını açıklamasını eleştiren Koç, "Anayasa’da yazan yetkilerimi kullanacağım diyor. Anayasa ona, yetkilerini senin gibi seçilmiş bir hükümetin başkanını kuşat diye mi veriyor. Yargıyı sıfırla mı diyor. Medya özgürlüğünü yok et darma dağın et mi diyor? Anayasa sana yetki olarak ne diyor sen ne yapıyorsun. Cumhurbaşkanı Anayasadan kaynaklanan yetkilerini falan kullanmıyor. Cumhurbaşkanı bizzat Anayasayı ayaklarının altına almış paspas gibi çiğniyor. Açık bir Anayasa suçu işlediğini söylüyoruz. Dün beş kere Beştepe dedi. Çankaya’ya bir alternatif yaratmaya çalışıyor. Yeni Türkiye safsatası ile. Kaçak saray Çankaya’nın yerini alabilirmiş gibi bir algı oluşturmaya çalışıyor. Bir dayatmaya giriyor. Hiç boşuna uğraşma cumhurbaşbakan, Çankaya Türkiye Cumhuriyeti’ni her ferdinin yüreğinde, genetiğine işlemiş bir koddur. Bunu çok iyi bil. Unutulmaz, unutturulamaz da" diye konuştu.

"HERKES DİNLENİYOR BİRİ BİZİ GÖZETLİYOR EVİ TÜRKİYE"

Haberin Devamı

Koç, "Herkes dinleniyor. Biri bizi gözetliyor evi Türkiye. Kim kimi niye dinlemiş. Bu arada birbirlerini de dinmişler. Paralel, kumpas, dikdörtgen hik?yeler var. karanlık bir dönem. Kimin eli kimin cebinde? Hangi tezgah, kumpas" dedi.

Haberin Devamı

"SADECE SINIRLAR KEVGİR GİBİ DEĞİL ANKARA KEVGİR GİBİ OLMUŞ SAYENİZDE SAYIN ARINÇ"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’ı eleştiren Koç, "Arınç ben kullanıldım diyor. Sen her yerde kullanıldın. İtibarın o yüzden sıfırlanıyor. Peki ne oldu? Onu paralelciler yaptı. Paralel iki çizgidir. Bir çizgiden bahsediyorsun. İki düz çizgi. Diğeri kim diğeri sizsiniz. Yeri göğü inlettiniz mağdur edebiyatı yaptınız. Havuz medyalarının manşetlerine bir bakın. "Arınç kıl payı kurtuldu" diye manşet atıyorlar. Nerden kurtuluyor kardeşim. Adam İzmir’de. Çukurambar Ankara’daki semt. Bu tezgahların hepsini beraber çevirdiniz. Bu kumpaslarda hepiniz suç ortağısınız. Sadece sınırlar kevgir gibi değil Ankara kevgir gibi olmuş. Sayenizde Sayın Arınç. Hepiniz bilerek bu kumpasın içindesiniz" diye konuştu.

Haberin Devamı

"ŞARKI MARKI GÖRÜNCE ONU DA ÇALIYORLAR"

AK Parti’nin yeni seçim şarkısını eleştiren Koç, "Bunların çalma huyu zapt edilemeyen bir duygu. Şarkı markı görünce onu da çalıyorlar. Gürsel Tekin gerekli açıklamayı yapacaktır" dedi.

"SEN KENDİ İÇİNDEN DİNLENİYORSUN FUAT AVNİ ÖRNEĞİ"

Koç, "BM’ye de paralel suçlaması gelirse şaşırmamak lazım. Hurşit Güneş’in silahlı eğitim verildiğini ispatladığı kamplar. Adanada yakalanan tırlar. Tırlardan soba borusu çıkmadı. Her türlü mühimmat, silah çıktı. Çocuklara bez, mama çıkmadı oradan. Sadece BM raporlarına girmiyor o silahlar. Dünya bilgi, teknoloji çağında. Sen zaten istihbarat teşkilatını delik deşik etmişsin. Bir ucunu Kandil’de şube olarak kurmuşsun. Bir ucunu İmralı’ya taşımışsın. Diğer ucu Berlin’de, Washington, Paris’te, Bürüksel’de. Sen istediğin kadar 300 bin vatandaşını dinle. Sen kendi içinden dinleniyorsun. Fuat Avni örneği" diye konuştu.

Haberin Devamı

BİZİMKİLERİN Kİ BİRAZ BILDIRCIN MİSALİ ÜZERLERİNE IŞIK TUTULUNCA PATIR PATIR DÖKÜLÜYORLAR"

Koç, "Söyleneneler açıklananlar. Bir komedi. Bu hiç yadırgatıcı değil. Katar’ın ABD etkisiyle Suudi Arabistan’dan sonra İhvan ekseninden çekilmesi bizimkileri, mezhep temelli terör örgütlerine ayakçılık yapmak var, bu şekilde açıkta bıraktı. Bıldırcın avı vardır bilir misiniz. Ağ kurar, projektör kurarlar. Bizimkilerin ki biraz bıldırcın misali. Üzerlerine ışık tutulunca patır patır dökülüyorlar. Paralel, iki çizgi halindedir. Biri bu kumpası doğrudan yapanlar birisi de bu kumpasın yapılmasında olanakları sağlayanlar, kol kanat gerenler" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

(İLKER BAŞBUĞ’UN AÇIKLAMALARI) "BENİM İÇİM YANIYOR"

Genelkurmay eski Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un açıklamalarını değerlendirmesi istenen Koç, "Sayın Başbuğ’a doğrudan cevap vermek istemiyorum ama, bu bölümünü parti sözcüsü olarak değil şahsım adına cevaplıyorum. Benim içim yanıyor. Bütün bunlar olurken Genelkurmay Başkanlığı olarak olayları izlemek dışında ne yaptılar. Sormak lazım. Parti adına söylemiyorum bu benim kişisel görüşüm" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!