Ankara İlker Başbuğ'un bu sözlerini konuşuyor

Güncelleme Tarihi:

Ankara İlker Başbuğun bu sözlerini konuşuyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2014 11:12

Ergenekon davasında yargılanan Genelkurmay eski Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un söylediği bir cümle, Ankara'yı karıştırdı.

Haberin Devamı

Ergenekon'da müebbet hapse mahkum edilen, ancak daha sonra Anayasa Mahkemesi'nin "hak ihlali" kararı nedeniyle, yeniden yargılanmasına başlanan Başbuğ, yaşadığı süreçten bahsederken, Fenerbahçe'yi örnek gösterdi.

Başbuğ, CNN Türk'te yaptığı açıklamada, "Şike davası sürecinde Fenerbahçe taraftarı bir tarih yazdı. Öyle bir tarih yazdı ki, aslında Türkiye’deki çok kurum ve kuruluşun Fenerbahçe taraftarından ders çıkartması lazım" dedi.

GENELKURMAY'I MI KASTETTİ?

Başbuğ, Fenerbahçe'nin duruşundan örnek almaları gereken kurum ve kuruluşların hangileri olduğu hakkında detay vermedi. Ancak Ankara kulislerinde İlker Başbuğ'un bu sözleri ile, bir dönem başında olduğu Türk Silahlı Kuvvetleri'ni kastettiği yorumları yapıldı.

Haberin Devamı

Ergenekon ve Balyoz davaları sürecinde, yargılanan emekli ve muvazzaf askerlerin aileleri Genelkurmay Başkanlığı'nı yeterli destek vermemekle eleştirmişti.

ODA TV, ERGENEKON, FENERBAHÇE...

Başbuğ'un sözlerindeki bir başka önemli vurgu ise, kendisinin yargılandığı Ergenekon davasıyla aynı dönemde gündeme gelen, kamuoyunun dikkatini çeken tüm davaları, birlikte değerlendirdiğini söylemesiydi.

Genelkurmay eski Başkanı, “Oda TV konusu da beni en az Ergenekon, Balyoz kadar ilgilendiriyor. Fenerbahçe’nin maruz kaldığı şike davası beni en az onlar kadar ilgilendiriyor. Benim suç duyurumda onlar yok ama bakış açımda var " dedi.

Tüm mahkeme süreçlerinin birbirine benzediğine dikkat çeken Başbuğ, "Hemen hemen aynı senaryolar oynanmış. Bir tiyatro oynandı. Birisi tiyatro yazdı. Bu filmi çeken bir rejisör var. Bizler oyunculardık. Bir de seyirciler var. Seyirciler kim?" dedi.

Ankara İlker Başbuğun bu sözlerini konuşuyor
BAŞBUĞ: FENERBAHÇELİLER TARİH YAZDI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!