Bodrum'da tekne battı

Güncelleme Tarihi:

Bodrumda tekne battı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2014 14:40

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nden yurt dışına yasa dışı yollarla gitmeye çalışan Suriyeli kaçakların üzerinde bulunduğu balıkçı teknesi, şiddetli rüzgarın etkisiyle battı. İki saat boyunca yüzerek adaya çıkan ve Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarılan iki kaçak, kaldırıldığı hastanede tedaviye alındı. Kurtarılan kaçakların 8 kişinin kayıp olduğunu söylemesi üzerine Gümüşlük açıklarında ve kıyı şeridinde arama kurtarma çalışması başlatıldı.

Haberin Devamı

Tamamı Suriyeli 10 kaçak, dün (pazar) saat 19.00 sıralarında, Gümüşlük açıklarından balıkçı teknesiyle denize açıldı. Yunanistan'ın Pserimos Adası'na giden grubun üzerindeki bulunduğu tekne yola çıktıktan 30 dakika sonra, şiddetli lodosta alabora oldu. Yaklaşık iki saat yüzen iki kaçak, Yalıkavak ile Turgutreis arasındaki Çavuş Adası'na çıkmayı başardı. Saat 09.00 sıralarında adadaki kaçakları gören balıkçılar durumu, sahil güvenlik ve jandarmaya bildirdi. Bölgeye hareket eden Sahil Güvenlik ekipleri, iki kaçağı adadan alarak kıyıya getirdi. Bitkin gözüken kaçaklar, tedavi amacıyla Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Her iki kaçağın da tedavisinin sürdüğü, hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Kaçakların sözlü ifadelerinde; dün akşam Gümüşlük'ten yola çıktıklarını, yaklaşık 30 dakika sonra teknenin rüzgarla alabora olduğunu, iki saat yüzerek adasına ulaştıklarını ve birlikte yola çıktıkları sekiz kişinin kaybolduğunu söylediği belirtildi. Sahil Güvenlik Ekipleri'ne bağlı dört bot ile bir helikopterin Gümüşlük açıklarında, jandarmanın da kıyı şeridinde arama kurtarma çalışması başlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!