Yılbaşı resmi tatili uzatıldı, kaç gün oldu?

Güncelleme Tarihi:

Yılbaşı resmi tatili uzatıldı, kaç gün oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2014 12:17

Yılbaşı tatili kaç gün olacak? 2 Ocak 2015 Cuma günü resmi tatil olacak mı? Yılbaşı tatili resmi olarak mı tatil yoksa idari olarak mı? 1 Ocak'ta bankalar olacak mı? Öğretmenlere ek ders ödemesi ne zaman yapılacak? Yılbaşında hava durumu nasıl, hangi illerde okullar tatil edildi?

Haberin Devamı

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 2 Ocak 2015 için idari tatil kararının belirtildiği resmi açıklamaya ulaştık. Başbakan imzalı resmi açıklamaya göre 2 Ocak için idari tatil kararı alındı.
2 Ocak günü resmi izin olarak sayılacak fakat 31 Aralık 2014 öğleden sonra için herhangi bir açıklama yapılmadı. 31 Aralık 2014 öğleden sonra için herhangi bir resmi açıklama yapılmadığı için bugün normal çalışma saatleri geçerli olacaktır. Bu nedenle 31 Aralık 2014 günü öğleden sonra tatil ilan edilmemiştir.

Yılbaşı deyince akıllara gelen en büyük sorulardan birisi tatil olup olmadığıdır... Yılbaşına sayılı günler kala çalışanların kaç gün tatil yapacağı da belli oldu.

Yılbaşı resmi tatili uzatıldı, kaç gün oldu

Haberin Devamı

Yılbaşı tatili 1 gün daha uzatıldı. 2 Ocak Cuma günü kamu çalışanları izinli sayılacak. Böylece hafta sonu ile tatil 4,5 güne çıkmış oldu. Yarın yani 31 Aralık günü saat 12.00'da mesai bitiyor. 1 Ocak Perşembe günü resmi tatil. Bugün ise, 2 Ocak Cuma gününün de resmi tatil olduğu açıklandı. Cumartesi- Pazar tatil günüyle birlikte Yılbaşı tatili 4,5 güne çıkmış oldu.

Resmi tatil 1 gün sonrası olduğu için yılbaşının tek tatil günü bugün olacak. Ancak resmi tatil olmadığı halde bu yıl da pek çok iş yerinde 31 Aralık öğleden sonra yarım gün izin uygulamasına gidilmesi bekleniyor. Buralarda çalışanlar 1.5 gün izin yapmış olacak. Yeni yılda tatilin en şanslıları ise cuma gününü izin alarak eski yılın son yeni yılın ilk tatilini 4.5 güne uzatanlar olacak.

EK DERS ÖDEMELERİ

Yılbaşı tatili ile ilgili eğitimcileri ilgilendiren bir diğer husus da ek ders ücretleri. Resmi tatil günlerinden olan 1 Ocak yılbaşı tatilinde maalesef ne idarecilere ne de öğretmenlere ek ders ödemesi yapılmayacak.

Yılbaşı resmi tatili uzatıldı, kaç gün oldu

31 ARALIK 2014 – 1 OCAK 2015 BANKALAR AÇIK MI?

31 Aralık 2014 Çarşamba yani yılbaşının arefesinde tüm kamu kurumlarının açık olduğu gibi bankalar da açık olacak. Ancak 1 ocak 2015 perşembe resmi tatil olduğu için bankalar kapalı olacaktır. İşlemlerinizi bu hususta gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

Haberin Devamı

YILBAŞINDA HAVA DURUMU

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, son yıllarda Doğu illeri dışında Türkiye'nin yeni yıla karla giremediğini ancak bu yıl Ankara, İstanbul, Bursa, Tekirdağ, Edirne, Balıkesir, Sakarya, Kocaeli gibi illerde kar yağacağı tahmininde bulundu. Ancak yetkililer, kar yağışının İstanbul merkezinde değil, Çatalca, Silivri ve Arnavutköy gibi yüksek kesimlerinde olacağı açıklaması yaptı.

Bugün okulların tatil edildiği illerde öğrenciler pazartesi günü ders başı yapacak.

Kar sonrası bazı illerde okullar tatil edildi. Sakarya, Bursa'nın iki ilçesinde, Manisa'nın bazı ilçeleri, Düzce, Kütahya, Balıkesir, Kastamonu, Bolu, Bilecik, Çanakkale ve Eskişehir'de kar nedeniyle okullara tatil geldi. İzmir'in Kınık ilçesinde bugün okullar tatil edildi. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi'nde eğitime ara verildi. Kırklareli'nin bazı köylerinde de bugün okul yok.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!