Cizre provokasyon

Güncelleme Tarihi:

Cizre provokasyon
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2014 01:15

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şırnak’ın Cizre ilçesinde 3 kişinin öldüğü olayların, ‘Çözüm Süreci’ni provoke etmek için çıkarıldığını ve sınırdan Türkiye’ye sızan provokatörlerin de yakalandığını söyledi.

Haberin Devamı

“Suriye ve Irak’taki ateş çemberine Türkiye’yi almak isteyen provokatörlere karşı her türlü tedbiri almaya kararlıyız” diyen Davutoğlu, Hatay Havalimanı ile partisinin Hatay ve Gaziantep il kongrelerinde özetle şöyle konuştu:

AMANOSLAR GİBİ DİMDİK

“Olayı daha da tırmandırmak isteyen provokatör unsurların, Cizre’ye sızma çabalarına karşı çok etkin tedbirler alınmış. Kamuoyunun yakından bilmesi gerekir ki bu provokatörler hem yakalanmış, hem bu süreç içinde kontrol altına alınmıştır. Bunlar da bir provokasyonla karşı karşı kaldığımızı açık bir şekilde göstermektedir. Bütün ülkemize sesleniyorum. Bu ülkede kim provokatif eylemlerle kardeşliğimizi dumura uğratmaya kalkarsa onun karşısında Amanoslar gibi dimdik duracağız. Çözüm sürecini başarıya götüreceğiz. Bunun için çözüm süreci dedik. Her türlü tedbiri aldık almaya devam edeceğiz. Türk-Kürt kardeştir, Alevi, Sünni kardeştir.

PARALEL YAPI ABARTTI

Haberin Devamı

Cizre’de çıkan olayları Paralel Yapı abarttı. Olaylar çıkar çıkmaz sosyal medyada Cizre’de kontrolün kaybedildiği, orada kaos olduğu görüntüsüyle neredeyse bu provokasyonlara katkıda bulunmak isteyen unsurlara dikkat çekmek istiyorum. Aramıza fitne sokmak isteyen kim olursa olsun ister Pensilvanya, ister başka ülkeden, ister bu ülkenin içine giren işbirlikçileri olsun onlara fırsat vermeyeceğiz. Bakın geçen sene AK Parti kadrolarına ve Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı bir darbe teşebbüsü oldu. Bu komployu kurmaya kalkanlar 2015 Haziran’ında kritik seçim olduğunu biliyorlardı. Şöyle düşündüler, şöyle hesap ettiler. AK Parti şimdi durdurulamazsa bir daha durmaz dediler, hazırlıklara başladılar. Gezi provokasyonlarını başlattılar. Başaramadılar başaramayacaklar. O başarısız olunca bu defa 17-25 Aralık kumpasları ve Paralel çetenin ihanetleriyle AK Parti kadrolarına karşı tuzak kurdular. O zaman biz dedik ki onların tuzakları varsa bizim de Rabbimiz ve milletimiz var. İlahi takdir bir kez daha tecelli etti. Beklediler ve istediler ki o dönemde geri adım atalım kararsız davranalım veya AK Parti’de fitne odakları işlesin.

Haberin Devamı

Gaziantep tarihi rolü itibarıyla üzerine de düşeni yaptı. Suriyeli garip, yetim kardeşlerine sahip çıktı. Bütün Gazianteplilere bir kez daha teşekkür ediyorum. Gaziantep, gazi şehir olduğu kadar, ensar olduğunu da gösterdi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!