Urla villaları için takipsizlik kararına itiraz

Güncelleme Tarihi:

Urla villaları için takipsizlik kararına itiraz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2014 15:31

İZMİR Barosu, 25 Aralık Yolsuzluk Operasyonu fezlekelerinde, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a armağan edildiği iddia edilen Urla Zeytineli Köyü Hacılar Koyu’ndaki imar kirliliğine neden olduğu gerekçesiyle inşaatı süren 2 villayla ilgili yaptığı şikayet üzerine savcının takipsizlik kararı vermesine itiraz etti. Baro tarafından İzmir Cumhuriyet Savcılığı’na verilen dilekçede, ’kovuşturmaya yer olmadığı’ kararının kanuna ve usule aykırı olması nedeni ile kaldırılarak, şüphelilerin cezalandırılması yönünde kamu davası açılması talep edildi.

Haberin Devamı


İzmir Barosu’nun, imar kirliliğine neden olduğu gerekçesiyle inşaatı süren 2 villayla ilgili yaptığı şikayet üzerine Cumhuriyet Savcılığı’nın takipsizlik kararı vermesi üzerine harekete geçen baro, karara itiraz etti. İzmir Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sunulmak ve Urla Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmek üzere İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen dilekçede ’kovuşturmaya yer olmadığı’ kararının kanuna ve usule aykırı olması nedeni ile kaldırılarak, şüphelilerin cezalandırılması yönünde kamu davası açılması talep edildi.

Ayrıca, dilekçede olaya ilişkin açıklamalar bölümünde ’Urla Villaları’ olarak nitelendirilen alandaki taşınmazların bulunduğu 1. derece sit alanının, ’sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı’ olarak tescil edilmesi kararının iptali için dava açıldığı, inceleme yapmak için bölgeye giden ve tel örgülerle çevrili alana giremeyen avukatlar Ayşegül Altınbaş, Ali Arabacı’nın aralarında bulunduğu 16 kişilik avukat heyetinin dönüş yolunda Urla İlçe Jandarma ekipleri tarafından, konut dokunulmazlığını ihlal ettikleri gerekçesi ile durdurulup kimliklerine el konulmak ve ilçe jandarma karakoluna götürülmek istendiklerine, yaşananların insan hak ve özgürlüklerine açıkça aykırı olduğuna değinildi.

Haberin Devamı

Ayrıca dilekçede, avukatların şikayetiyle ilgili Cumhuriyet Savcılığı tarafından iddianame hazırlanarak mahkemeye sunulması ve villalarla ilgili ’kovuşturmaya yer olmadığı’ kararının kanuna ve usule aykırı olması nedeni ile kaldırılarak, şüphelilerin cezalandırılması yönünde kamu davası açılması talep edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!