Antalya’nın imtihanı

Güncelleme Tarihi:

Antalya’nın imtihanı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2014 01:37

Göç etmek zorunda kalan Suriyelilerle yaşanan gerginliğe Antalya da eklendi. Vali “Gidin” dedi. İşverenler ucuz işçi gözüyle baktığı Suriyelileri kaybetmek istemiyor. Suriyelilerinse gidecek yeri zaten yok...

Haberin Devamı

TÜRKİYE’nin turizm kenti Antalya’da 10 binin üzerinde Suriyeli olduğu tahmin edilirken, bunlardan ulaşılan 1500’üne, valilik kanalıyla ‘Kenti terk edin’ tebligatı yapıldı. Antalya Valisi Muammer Türker’in Suriyeli sığınmacıların kenti terk etmelerini istedikleri yönündeki açıklaması, tarım ve inşaat sektöründe tedirginliğe yol açtı.

HALİN YENİ İŞÇİLERİ

Antalya kent merkezindeki Suriyeli sığınmacılar, genellikle toptancı sebze ve meyve halinin çevresindeki gecekondularda yaşıyor. Aylık 200-300 lira kira karşılığı gecekondularda yaşayan Suriyelilerin bu bölgeyi tercih etmesinin ana nedeni, haldeki iş imkânları. Hem halde hamallık yapıyorlar hem de üreticilerin seralarında çalışıyor ve aylık 900- 1000 lira kazanıyorlar.

‘FİYATLAR DÜŞTÜ’

Suriyelilerle birlikte halde eskisi gibi para kazanamayan Hataylı işçiler memleketlerine dönmeye başladı. Bunlardan biri de Ertuğrul İşler. İşler, “Suriyeliler yüzünden Hatay’da iş bulamayınca Antalya’ya geldim. Buraya da geldiler. Fiyatları düşürdüler. Mecburen yine memlekete gidiyorum” dedi.

Haberin Devamı

‘Dönersek boğazımız kesilir’

Antalya’nın imtihanı

SURİYELİLERİN bir kısmı Manavgat ilçesine bağlı Denizkent Mahallesi’nde pamuk tarlasında çalışıyor, ormanlık alanda naylon çadırlarda yaşıyor. Çadırda yaşayan 19 yaşındaki Hüsam, geri dönerse öleceğini, boğazının kesileceği işareti yaparak anlatıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!