Sami Elvan: Tek dileğimiz adaletin görevini yapması

Güncelleme Tarihi:

Sami Elvan: Tek dileğimiz adaletin görevini yapması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2014 12:24

Berkin Elvan'ın ölümünü sosyal paylaşım üzerinden övdüğü iddiasıyla Polis Memuru Ufuk Ç.'nin yargılandığı davanın ilk duruşması, Çağlayan'daki İstanbul Adliye Sarayı'nda gerçekleştirildi. Duruşmaya katılan Berkin Elvan'ın ailesi ve Elvan ailesinin avukatları adliye çıkışında açıklama yaptı. Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan, "Hepimize hakaret eden bu kişi hakkında, bugün burada mahkememiz vardı. Sağ olsun avukatlarımız bizleri yalnız bırakmadılar. Bu kişi inanıyorum ki cezasını alacak. Görüyoruz devlet arkasında. Emniyet tarafından görevinden uzaklaştırılan, sonrasında Karaman'a atanan bu kişi hakkında, gerekli cezayı alacağına inanıyorum. Bu konuda herkesin görevini yapacağına inanıyorum. Tek dileğimiz, adaletin görevini yapması" diye konuştu.

Haberin Devamı

''PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ''

Elvan ailesinin avukatlarından Oya Arslan, yargılamanın 31 Mart'a ertelendiğini söyleyerek, "Dosya sadece suç ve suçluyu övmekten açıldı. Esasen işlediği suç çok açık. Hem katilleri övdü, hem de hakarette bulundu. Görevini kötüye kullanmaktan yargılanması gerekirken sadece suçluyu övmekten yargılanıyor. Ve huzura da getirilmedi. Huzura getirilmesi şu açıdan çok önemli. Söylediği beyanların ne olduğunu, aslında yalan söylediğini ortaya çıkarmak açısından getirilmesi çok önemliydi. Buna ilişkin taleplerimizi yineledik mahkemeye, mahkeme yine sanığın duruşmaya getirilmesine gerek olmadığını, bulunduğu yerden Karaman'dan ifadesinin alınmasının yeterli olduğunu söyledi. Bu tip durumlarda polisleri suç işlediği, haklarında idare soruşturma açılan soruşturmalarda polisler olay yerinden kaçırılıyor. Doğrudan mahkemeye çıkarılması, suçun açığa çıkarılmasının da önü kapatılmış oluyor. Biz dosyasının akıbeti bakımından davanın peşini bırakmayacağız. Sanığı kovalamaya devam edeceğiz" dedi.

ANNEDEN TEŞEKKÜR

Haberin Devamı

Bir diğer avukat Özgür Urfa ise, "Bu dosya soruşturma sırasında bizzat savcılık tarafından kapatılmaya çalışıldı. Suçu ve suçluyu övme suçundan yine de kamu davası açmayı başardık. 14 yaşında bir çocuğun ölümünden zevk alan bir polisin yargılanması ve cezalandırılması için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan, "Herkes konuştu, herkes söyleyeceğini söyledi. Teşekkür ediyorum" demekle yetindi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!