"Milletvekili sayısı 350'ye düşürülsün" teklifi

Güncelleme Tarihi:

Milletvekili sayısı 350ye düşürülsün teklifi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2014 14:52

CHP Adana Milletvekili, TBMM Sanayi, Ticaret ve Enerji Komisyonu üyesi Ümit Özgümüş, tasarruf tedbirleri gerekçe gösterilerek öğretmen ataması yapılmamasını eleştirerek, "Milletvekili sayısını 550’den 350’ye düşürün" diyerek kaynak gösterdi.

Haberin Devamı

Özgümüş, TBMM Bütçe Kanunu üzerine yaptığı konuşmasında, mali idarenin vergi toplayamadığını, vergi reformu yapmadığını ve yıllarca konuşulmasına karşın kayıt dışılığı engelleyip vergi tabanını genişletemediğini, dolayısıyla özellikle istihdam üzerindeki vergilerini düşürmediğini vurgulayarak, "Bugün Türkiye’de vergi sistemi ’Saldım Çayıra Mevla’m Kayıra’ sistemidir" dedi.

Özgümüş, "Vergi toplamayınca tasarruf tedbirlerinden bahsediyor ve bizi gülmekten öldürüyorsunuz. Kaçak saraya 1.5 milyar TL harcarken, Cumhurbaşkanlığı bütçesini 200 milyon TL’den 397 milyon TL’ye çıkarıyorsunuz. Bir devlet memuru olan Diyanet İşleri Başkanına, 1 milyon TL’lik makam arabası alırken tasarruf niyetine Belediyelerin plaket vermesini yasaklıyorsunuz. Her gün 3 belediye plaket verse yılda 1000 plaket yapar ortalama 30 liradan 30 bin lira ile devlet maliyesi kurtulacaksa benim maaşımdan kesin" diye konuştu.

’550 MİLLETVEKİLİ VAR BUNLARIN YARISI BOŞTA GEZİYOR’

Özgümüş konuşmasına şöyle devam etti:

"Tasarruf yapma niyetiyle öğretmen atamalarını yapmıyorsunuz. Hem öğretmen açığı var hem de üniversite bitirmiş atanamadığı için ağlayan binlerce öğretmen var. Bu öğretmenlerin atamasının yapılması için size kaynak öneriyorum. TBMM’de 550 Milletvekili var bunların yarısı Meclise ara sıra uğrayıp, boşta geziyor. Milletvekili sayısını 350’ye düşürün Milletvekili maaşı, danışmanları, sekreteri ve diğer bazı masraflarla birlikte yılda; 60 milyon TL tasarruf edersiniz bu da ataması yapılacak yaklaşık 3000 öğretmen maaşını karşılar."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!