Dün gece Silopi'de olaylar çıktı

Güncelleme Tarihi:

Dün gece Silopide olaylar çıktı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2014 11:55

ŞIRNAK’ın Silopi İlçesi’nde karayolunu trafiğe kapatarak eylem yapan PKK’lı göstericiler, zırhlı araçlarla kendilerine müdahale etmek isteyen polislere molotof, havayi fişek ve ses bombalarıyla saldırdı. Silah seslerinin de duyulduğu ilçede olaylar geç saatlere kadar sürdü.

Haberin Devamı

Silopi 3’inci Cadde üzerinde dün gece toplanan yüzleri kapalı 30 kişilik bir grup, Irak’la bağlantıyı sağlayan E-24 Karayolu’na çıkıp yolu araç lastikleri yakarak trafiğe kapatmak istedi. Polisin zırhlı araçlarla müdahale ettiği göstericiler, polise molotof kokteylleri, havayi fişekler ve ses bombalarıyla saldırdı. Polis grubu dağıtmak için basınçlı su ve çok sayıda gaz bombası kullandı. Olaylar sırasında bazı göstericiler TIR’ları durdurarak geçiş yapmalarını engellemeye çalıştı. 3’üncü Cadde Kavşağı’nda sivil araçların 4’üncü Cadde’ye geçişlerine izin vermedi.

Karayolu üzerinde olaylar devam ederken, bir başka gösterici grubu ise, Gümrük Lojmanları’nın kazan dairesine molotoflu saldırı düzenledi. Polisin müdahalesi ile aynı grup ara sokaklara kaçarak dağıldı. İlçede çıkan ve sık sık uzun namlulu silah seslerinin de geldiği olaylarda ölen ve yaralanan olmazken polis ile göstericiler arasındaki kovalamaca gece geç saatlerine kadar devam etti. Transit karayolu saatler sonra trafiğe açılabildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!