Ali İsmail’in savcısını kutlamalı

Güncelleme Tarihi:

Ali İsmail’in savcısını kutlamalı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2014 02:01

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybedenlerin aileleriyle önceki gün yediği akşam yemeğinin görüntülerini, kişisel internet sayfasında yayımladı.

Haberin Devamı

Ailelerden açılan davalarla ilgili gelişmeleri dinleyen CHP Lideri, Ali İsmail Korkmaz davasındaki savcıyı kutlamak gerektiğini belirterek “Bütün belgeleri üzerileri kapatılmasına rağmen buldu, getirdi” dedi. Kılıçdaroğlu, ailelerin Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası sözleşmeleri hatırlatarak, bu sözleşmelerin bir yaptırımının olup olmadığını sorması üzerine ise şunları söyledi: “Bizim anladığımız anlamda bir yaptırım olmaz. Türkiye’yle, hükümetle ilgili eleştiriler, uluslararası raporlarda yer alıyor. Yoksa bir devlet bize ne yapacak. Gelip de oradan müdahale ederse önce biz karşı çıkarız. Dolayısıyla Türkiye’deki demokrasi algısı, bu algının nasıl zayıfladığı, basın üzerindeki sansürler, gazetecilerin işine son verilmesi, iş dünyası üzerindeki baskılar, anayasal hakkını kullananlara orantısız güç kullanılması, insanların öldürülmesi bütün bu olaylar raporlarda yer alıyor zaten. Dolayısıyla bundan büyük baskı zaten olamaz. En büyük baskı, Türkiye’nin uluslararası raporlarda imaj kaybeden pozisyonunun yazılmış olmasıdır. Bakın OECD’nin yeni bir raporu çıktı mesela, Türkiye’deki yolsuzluklar konusunda ciddi endişe duyduğunu anlatıyor. OECD tarihinde, bir ülkeyle ilgili böyle bir ifade var yani. Bu ifadeyi uluslararası bir belgeye yazmak çok kolay değildir.”

Haberin Devamı

EŞİ VE OĞLU EŞLİK ETTİ

Ailelerle günün anısına fotoğraf çektiren Kılıçdaroğlu, bu tür yemekleri belli aralıklarla yapmak istediklerini de söyledi. Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş, Ethem Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz, Ahmet Atakan, Berkin Elvan ve Hasan Ferit Gedik’in ailelerinin katıldığı yemekte, Kılıçdaroğlu’na eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile oğlu Kerem Kılıçdaroğlu eşlik etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!